LC 45 uppmärksammar våra hjärtan

Under LC 45 Gällivares möte “Aprilgåtan” valde de att uppmärksamma våra sex hjärtan.

Den här kvällen ville styrelsen överraska klubben med att bjuda på en After Work på ortens nyinvigda hotell. Tjejerna har jobbat hårt under året, dels med 50-års jubileum i oktober samt det kommande välgörenhetsloppet som går den 28 april. Dessutom har vi hållit oss under budget på i stort sett alla möten – pay back time med andra ord! Då klubben kommer att tappa flera medlemmar inom kort ville vi bjuda in flera potentiella nya medlemmar som gäster denna kväll.

En packlista skickades ut med diverse nödvändiga/helt onödiga ting. Innan mötet hade eLCorna fått i uppdrag att belysa det första hjärtat ”vänskap” genom att visa att vi är nyfikna och öppna för nya vänskaper. Alla skulle utse en eller ett par gäster som de skulle vara ’värdinnor´för och uppmärksamma dessa under kvällen.

Samling för eLCor (utom styrelsen) samt de sex gästerna var utanför Systembolaget. Här fick de gå in och via en ledtråd få ett kuvert med ett uppdrag. Här skulle de belysa ”kärlek till nästan” genom omtanke och generositet förbättra levnadsvillkoren för andra människor. Uppdraget var att lämna över en slant (stod med på packlistan) till tiggaren som satt utanför dörren.

Därefter följde olika uppdrag i samma anda, utifrån våra hjärtan, som de fick genom att följa ledtrådar.

Under mötet gick vi igenom LC:s värdegrund och lyfte särskilt ”Tillit” och ”Ärlighet”. Vi pratade bl.a. om den tystnadsplikt som råder vid LCs träffar, något som exemplifierades på ett bra sätt; Till LC kan jag komma som jag är och ge uttryck för det jag känner, tycker och tänker utan att oroa mig över att det förs vidare.

/LC 45 Gällivare