LC-podden

lc_podden

”You can be amazing, you can turn a phrase into a weapon or a drug. 
You can be the outcast or be the backlash of somebody’s lack of love. 
Or you can start speaking up.

Say what you wanna say and let the words fall out. Honestly, I wanna see you be brave”

– Brave by Sara Bareilles

Välkommen till LC-podden! Årets tema för Ladies Circle är “DARE TO DREAM” och i den andan boostar vi varandra och inspireras av våra systrar i denna pod. 

Här djupdyker vi i vardagslivet som eLCa och blandar djupa ämnen med lättsamma funderingar. Vi hyllar starka kvinnor, goda förebilder och lyfter fram i ljuset alla imponerande insatser som görs från norr till söder. Här bjuds gäster in, vi hissar och dissar, vänder och vrider och självklart har vi alltid 3-minuter med i podden.

Podden görs av den rutinerade eLCan Liza Manestam från LC13 Jönköping och all-in eLCan Liselotte Moxell från LC60 Östersund. När vi startade podden, kände vi egentligen inte varandra men i detta forum, bjuder vi på oss själva, våra funderingar och vårt LC-liv, på ett avskalat och humoristisk vis. Genom varje avsnitt vill vi guida dig igenom alla roliga evenemang i LC-kalendern och kryddar upp podden med sköna beats från vår egen Spotifylista.

Har du tips på ett ämne som vi borde lyfta? Eller kanske en gäst som borde bjudas in? Tveka inte att höra av dig! Vi finns både på lcpodden@ladiescircle.se och under Instagram på @lcpodden och är alltid öppna för nya idéer.

Men till dess, höj upp volymen, luta dig tillbaka och njut av LC-podden!

Stor kram Liza

AVSNITT 35 – En riktig superhjälte!
 
I kvällens avsnitt har vi fint besöka av modiga Jennie som gjorde precis som vi önskade och hörde av sig till oss! Hon kommer från ett ställe i Östergötland som hör och häpna Liza faktiskt vet vart det är! Hon huserar nu mer i Hedemora och trodde aldrig att hon skulle trivas i ett kvinnligt nätverk förrän hon mötte LC. Jennie är en supercool kvinna som vann titeln Sveriges kvinnliga bilbyggare 2014 efter att ha byggt en sportbil som hon kört bana med. Hon är även stuntförare och hennes driv att inget är omöjligt har fått henne att våga mycket saker i livet. Hon lever med psykisk ohälsa och tycker det är viktigt att prata om då många kämpar med samma sak. Hon älskar också dansband vilket gjorde att kvällens låtar var givna. Kvällens podd gör en riktig berg-och-dal-bana med djupa samtal, skratt och en den vanliga geografikursen för Liza. Liselotte avslutar med 3-minuter på ett ämne hon lärt sig nyligen är konstigt. Tänk att man kan ha ett system i sin vardag så väcker så mycket frågor som man själv tycker är helt normalt. Med Enormt mycket skratt avslutar vi podden och hoppas att fler ska våga höra av sig och berätta om sig själv! Dare to kontakta LC-podden! Kram Liselotte, Liza & Jennie 
 
 
AVSNITT 34 – att lyfta varandra!
 
Dags för avsnitt nummer 34, ett nummer vi verkar ha gemensamt på olika sätt. Vissa har passerat, vissa inte och vissa är exakt där. Vi konstaterat att det gått mer än 4 år sedan vi startade en podd för att lyfta kvinnor i vårt nätverk. Vi har fantastiskt besök av Pi och Jenny som båda är distriktsordförande i år och del av en arbetsgrupp som ska hjälpa oss lyfta varandra. Det bjuder på mycket insikter, kärlek och tips till hur man lyfter andra men också hur man tar emot när någon ger än feedback.
 
Vi har alla varit på KOM och fått levt i den lilla bubblan som fick oss att minnas tiden innan. Liselotte är dock lite besviken över att hon inte fick dyka upp i sin vanliga helgkostym beståendes av ullunderställ som lukta grillkorv. Liza drog gränsen där men frågan är om hon ska kunna dra gränsen på RM då man ska få leva sin dröm. En annan dröm som vi diskuterade var att genomföra en vandring, men hur var det nu med skåror och portar?
 
Under kvällens 3-minuter levererar Pi djupa och fantastiska tankar om hur man ska våga släppa fasaden för att inte bara leva livet utan också uppleva det.
 
I nästa avsnitt hoppas vi kunna få lyfta en LC-syster! Tipsa oss om vem det skulle kunna vara!
 
Många kramar Liza, Liselotte, Pi och Jenny
 

AVSNITT 33 – Vi som i VIVECA!

Vi som i Viveca! Vi närmar oss riksmötet och i det senaste avsnittet intervjuar vi vår fantastiska Riksordförande Viveca. Hur har det egentligen varit att leda en social förening genom en pandemi? Hur hittar man energin och orkar man ge mer, när andra ger upp? Och hur känns det med ett riksmöte om bara några få dagar? Häng med på ett avsnitt som bjuder på skratt, gråt och mycket energi.

 
En massa pepp, vi-känsla och uppladdning inför Super-RM! Och sen reder vi ut vem Bosse är…
 
Kram Liza & Viveca
 

AVSNITT 32 – SKARAS RESA!

Vad händer när man plötsligt bara är 3st kvar i en småstadsklubb? Hur ska man orka den klubbresan och hur är det när man varit ordförande i 2,5år på raken? I LC-poddens senaste avsnitt får vi träffa Lena och Anna som guidar oss genom Skaras resa. Från en liten småstadsklubb som höll på att gå under till att bli en stor, aktiv och framåt klubb. Partybussar, fritidsgård, 5års planer och adoptivsystrar man bestiger berg med! Ja LC-podden bjuder på skratt, tips och oanade spårningar. Så nu får ni veta varför Liza höll på att kliva in i en främmande mans bil iförd i tajt korsett, en sen kväll i Skara..
 
Med massa energi och kärlek till er alla Liza, Lena och Anna
 

AVSNITT 31 – FALUNS CHARTER

Storasystrar, lillasystrar och många nya systrar. I det 31:a avsnittet av LC-podden träffar vi Therese och Sigrid från Falun som berättar hur det var att gå från en stor klubb, till att chartra igång en ny. Hur går man tillväga rent praktisk? Vem stannar och vem går över? Vilka nya traditioner ska man skapa och glömmer man bort att den gamla klubben oxå blir ny? I kvällens avsnitt går vi genom djupa gruvor och höga berg. Det bjuds på skratt, vackra minnen och tårar. Vill ni dessutom få dom bästa partytricksen, ja då kan ni höra vad Faluns fakir gjorde på charterfesten… Charterkramar Liza, Sigrid & Therese
 

AVSNITT 30 – MAMMA MIA

Mamma Mia, here we go again!  I det 30:e avsnitt av LC podden intervjuvar vi två LC-mammor. Anna-Maria Aulin och Cecilia Zetterberg Nygren, två elcor från arrangörerna bakom årets upplaga av LC-Mamman. Vi får höra vad LC-mamman är, hur tankarna går inför året men även varför detta är ett event on tour. Här får du alla tips om hur man torkar ett sju-manna tält, lekar under bilsemestern och vad som är viktigast i packningen. Under tre minuter pratar vi om ”Naturklassikerna” och hur man tillsammans med barnen, eller klubbisar kan utforska närområdet på ett coronavänligt sätt. Så damma av liggerunderlagen, fram med barndomsminnena för nu kör vi med ett nytt avsnitt av LC-Podden!  Kram Liza, Anna-Maria och Cecilia
 

AVSNITT 29- KOM igång igen!

Med det senaste KOM mötet färskt i minnet och en massa energi i bagaget är dessa tjejer laddade för att ge er sina bästa tips. Hur styr man om och gör det digitala festligare? Vad ska man undvika när man håller i möten och hur gör man resan fram till festen till den bästa? Ja, dagens poddavsnitt bjuder på många skratt, enkla knep, förslag på spel och en och en annan tår under vackra 3 minuter. Låt oss peppa igång året, lyssna på avsnittet och KOMma i stämning tillsammans!
 

AVSNITT 28- Vi gästar bland kohagar & traktorer.

I detta avsnitt har Podden fått finbesök av Maria och Karolina som är två fantastiska eLCor från disitrikt 9. Vi låter dem få presentera sig själva innan vi svävar in i vårt vanliga prat om det som hänt som sist. Vårt Riksmöte, som visserligen inte blev som det brukar. Men vad är egentligen som det brukar just nu?

Karolina som vann årets Friendship Cup berättar hur överraskad hon blev och vi är imponerade att hon inte misstänkte något när hon fick hämta massa paket på posten med saker hon inte beställt. En annan sak som brukar äga rum den här tiden är våra årsmöten och vi pratar om roliga vandringspriser i form av ostbrickor, kobjällror och italienska handväskor.

Under 3-minuter pratar Liselotte om det oundvikliga, det fantastiska och det sorgliga i att säga hejdå till eLCor som går för åldern.

Vi lyckas undvika att prata i mun på varandra och vi fylls alla med den där LC-kärleken och energin man gör efter att man ”träffat” andra eLCor. Och fast det är oundvikligt och en smula sorgligt det med så går LC på ett efterlängtat sommarlov och Podden laddar om för en ny LC-höst! ♥️

Kramar
Liza & Liselotte

♥ AVSNITT 27 – I en annorlunda värld ♥

Allt är annorlunda och mitt i allt dyker vi upp igen. Flera månader senare fast vi känner oss som 10 år äldre.

Hur börjar man redogöra vad som har hänt sen sist? Det är ju hur mycket som helst men vi gläds åt de nya klubbarna som chartrats och de som har stiftats. Om vi ska växa behöver vi alla ta ansvar. ❤️
Vi har även hunnit med DM på både fysik och digital väg vilket leder oss in på situationen som är just nu och den extrema sorgen när saker inte blir som det blir.
Vi hanterar förändringar på olika sätt och det är just vad Lizas 3-minuter handlar om. Det och en ost i en labyrint.

Som vanligt spårar vi ut när vi egentligen ska runda av och de sista 15 minuterna skrattar vi åt något som slutar med att Liza ska rulla in Liselotte i brödsmulor.

Vi är fantastiskt glada att höras igen och är så sugen på att dra ihop en digital AW för de som vill! Någon som är bra på sånt?

Kram
Liza & Liselotte

♥ AVSNITT 26 -Proud to be Caring ♥

Sen vi sågs sist så har vi varit i Falun och charterat vår nyaste klubb LC161 Falun Gruvstaden. Liselotte har hållit i huvudstyrelsemöte 2 i Östersund och berättar om när hon tyckte ett lättare träningspass efter huvudstyrelsemöte var en bra idé, men som hon kom att ångra. Liza berättar hur det går med att anordna Super-RM och Liselotte kommer på en toppen idé till homepartyt. Dessutom har vi finbesök i form av vårt Charityess Isabella som berättar om målet för året gällande charity, hur det var att hålla i presentationen på KOM och hur peppad hon blev av fredagens spex. I 3-minuter delar Liselotte med sig av en 3-minuter från sin egen klubb med en uppmaning om att skriva en drömlistan. Allt du någonsin drömmer om, stort och smått utan begränsningar. Liza berättar sin taktik för att drömma om sina drömmar som Liselotte verkligen kan behöva då hon för det mesta tänker katastrof tankar. Tills vi ses igen kommer vi ha hunnit åka på nya tour event och vi uppmanar alla klubbar att rapportera in vad de gjort hittills med charity till Charityess@ladiescircle.se (eller via länken DO har skickat ut). Ja ett nytt avsnitt är inspelat och Podden är Proud to have Isabella på besök! Proud to be us, Proud to be caring and Proud to be your sister! Puss och kram! Liza & Liselotte

Ni som har varit eller är klubbordförande vet hur det är att försöka hålla i ett möte som ständigt spårar iväg. Tänk er det men utan någon ordförande som håller i det. En podd som ständigt spårar ur, Liza numera med en snygg frisyr, Liselotte som varit med om brinnande bussar i Rumänien och rikssekreterare Sara som försöker komma ihåg att hon detta avsnitt inte bara lyssnar på podden utan faktiskt deltar i den. Ett avsnitt fullt av anekdoter, kärlek till LC och endel kärlek till sig själv. Lite naket och en teaser om hur homeparty kvälllen på RM i Jönköping kommer gå till. Välkommen att lyssna, skratta och spåra iväg med oss.
 
Kram Sara som gästar Liza & Liselotte
 
 
 

Sändes 13 oktober 2019

Efter många långa veckors väntan är vi äntligen tillbaka! Vi är så glada att vara det och inleder som vanligt med vad som hänt sen sist. Men det är ju sååå mycket! Vi avhandlar Riksmötet i Linköping, DO-överlämningar och KOM. Liza berättar hur det känns att honKOM. 3-minuterhandlar om kraften av att vara ”proud to be” och vi kommer fram till att vi är väldigt stolta över oss själva och det borde du oxå vara. Det behövs ingen mer introduktion till detta avsnitt! Lyssna och njut!
 
Kram! Liselotte och Liza
Proud to be poddare
 
 

Sändes 28 augusti 2019

Vi möts på riktigt på Lizas hemmaplan för att kolla in arbetet med Superriksmötet 2020. Det betyder såklart att vi poddar IRL denna gång! Med tajt schema lyckas vi hitta ett avskiljt hörn i en hotellfoajé samtidigt som en massa härliga systrar och bröder anländer.

Detta är inte vilket poddavsnitt som helst, vi har finbesök av ingen mindre än Mikael Vikström från RT-podden x2. Liza började nämligen morgonen med att packa med sig pappversionen av lillkroppen som bott i hennes garage så att han ska få igen sig själv. Vi pepprar Micke med frågor och ställer en fråga som är lika tabubelagd som att fråga en förälder vilket barn de älskar mest. Vi diskuterar skillnaden mellan oss och RT-podden, Micke hyllar vår struktur men plötsligt vänder samtalsämnet och vi blir pepprade med frågor tillbaka.

3-minuter handlar om att faktiskt fundera över vad som är viktigt här i livet och vad vi tar för givet. Med det rundar vi att ett rekordsnabbt avsnitt med massa skratt och pepp inför RM! Lyssna och njut!

Vi väntar med spänning på rektionen från resten av RT-podden. Hoppsan!

Stor kram! Liza och Liselotte

Sändes 7 april 2019

Tänk vad tiden går! LC-podden avhandlar den senaste tidens LC-tour med Gåsen, Fröja och Eva Svärd-föreläsning. Sista tour-eventet för 2018 går snart av stapeln och vi pratar om DM, MTM och andra tour-event. Vilken underbar höst det har varit med alla event!

Liza berättar om vad hon smusslat med sig hem och som höll på att skrämma livet ur Liselotte. Ja, en man. En stel med godhjärtad liten kropp. Har vi tur dyker han upp i ett avsnitt i framtiden.

3-minuter handlar om när utmaningar inte alltid är något positivt utan utmaning blir en utmattning istället.

Vi avhandlar några lära-känna-frågor och konstaterar att man alltid är dålig på att dricka shots innan man kommer upp i 4-5 stycken!

Många kramar från Liza & Liselotte

Sändes 12 december 2018

Två som varit, en aktuell och en i startgroparna, vad blir det? Ett härligt poddavsnitt med nästan bara RM-snack!

LC-podden är tillbaka och nu tar vi tempen på fyra Generalskorna. Hur går det för Linköping och hur känns det att det börja närma sig? Kvällen kretsar såklart runt det vi alla har gemensamt, att vara eller varit generalska för ett riksmöte. Vad är en generalska? Vad gör hon? Vad är det bästa och vad är det sämsta med rollen och hur planerar man ett jätteevent med RT?

Vi längtar alla till RM i Linköping och har massa förslag till Anna Karin och gänget hur man kan trycka in några extra på banketten! 1500 personer är väl ett flexibelt antal, eller?

I kvällens 3-minuter berättar Liselotte om en ny upptäckt som gav mycket energi och Liza undrar om det inte är en 30-årskris?

Njut av avsnittet och dröm er bort! Snart är det bara 200 dagar kvar till RM2019! Är man sugen på att kandidera till RM 2021 är det dags att börja bestämma sig! Tro oss, det är en upplevelse klubbarna aldrig kommer att glömma!

Stor kram! Liza & Liselotte

Sändes 8 november 2018

Efter vad som känns som en evighet, har vi pussla ihop livspusslet och fått till en kväll tillsammans! Äntligen!

Kvällens tema är något som vi båda håller varmt om hjärtat, gäster! Hur hittar man dem, hur tar man hand om dem och kan man ha för många? Många frågor och svar men även lite tips från oss för lyckosamma gästupplevelser. Dessutom får vår nyfikenhet oss att efterlyser den eLCa som rekryterat flest systrar? Hjälp oss hitta henne! ♥

3-minuter handlar om Liselottes mystiska paket som kom dag efter dag i samband med hennes födelsedag och det underbara när en annan människa anstränger sig till det yttersta för att lyfta deras vänskap. Vi pratar om ekorrhjulet vi alla springer i och att det ibland bara är svårt att få till att ringa den där vännen man aldrig hinner prata med! Liselotte försöker utmana Liza till att bara vara och inte göra något alls nästa gång hon är ledig vilket känns som en omöjlighet! Hur det ska gå få vi se nästa gång.

Tills vi hörs igen, stor kram! Liselotte och Liza

 Sändes 7 oktober

LC-podden är tillbaka! ”LC-Sommarlovet” är äntligen över och Liselotte har rivstartat året tillsammans med HS och klubbordförandena på KOM i Ronneby!

Vi diskuterar om Liza har rekord i antal KOM och hur det egentligen känns att missa KOM i år? Därför måste Liza förhöra Liselotte på vad som hände under helgen och Liselotte berättar när hennes rumskompis överraskade henne med en lånad utklädnad från fredagens spex.

I 3-minuter pratar vi om det vi alla gör och som Liselotte får möta varje dag på jobbet. Ni kommer garanterat känna igen symtomen. Sen peppar vi för touren och glädjes över att så många är så laddade på att ta guld. I skrivande stund är vi igång med LC-mamman och snart är det dags Kosterhänget i Strömstad! Då ses vi live och vi hoppas träffa er ute på vägarna under året!

Stor kram! Liselotte och Liza

Sändes 23 augusti 2018

Ett LC-år går fort även om vi redan hunnit spela in 16 avsnitt. Men hur startade allt? Vilket avsnitt hade högst besökare? Vad har berört oss mest? Hur har det känts att podda och vad har vi egentligen sagt?

Liza ser till att Liselotte följer upp på en utmaningen hon gav i förra poddavsnittet och Liselotte går mycket motvilligt med på det. Bävergäll hör inte till favoriten, haha!

Poddens sista avsnitt blir även det längsta och de sista 3-minuterna spårar fullständigt ut. Allt på grund av Mats Ahlsell och en google sökning. En härlig kväll att minnas tillbaka som kan summeras med en vänskap som vi inte vill vara utan.

Med detta önskar vi er en trevlig sommar, vi ses i höst! Kram Liselotte och Liza

Sändes 8 juli 2018

Äntligen är det dags för nästa års huvudperson att besöka LC-podden! Själv vill hon kalla sig för vårt största fan och är så taggad och nervös på samma gång för att få vara med! Men som vanligt tar hon oss alla med storm! Välkommen till podden RO Anna Andersson.

Anna berättar om sin LC-historia, som egentligen började två generationer tillbaka och hur naturligt det har varit att engagera sig i LC. Vi pratar om nästa års motto och vad hon ser framemot mest med året som kommer! LC-touren diskuteras och Liza är så taggad för att ta guld att hon bokat in 5 event och fixat homehosting redan. Även för Liselotte som inte ens visste att hon skulle åka med på dessa… Ikväll spårar vi ur mer än vanligt (vi varnar er redan nu) för det diskuteras allt från Carola, när Anna låser in sig på kontoret, temat äventyr, geografi och den totala skräcken när man tror man har slarva bort sin nya VRO kedja! Under första kvällen!

I 3-minuter berättar Liza om ett intresse som upptar mycket av hennes tid som hon tror inte går ihop med bilden av henne. Man skulle kunna tror att poddavsnittet går mot sitt slut där men den tar en sista urspårande svängning som slutar med att Liselotte ska snapsa nästa avsnitt. Och ni kommer inte vara avundsjuka när ni hör dryckesvalet. Haha!

Ja, som ni hör är det LC i ett nötskal. Många diskussionsämnen, skratt, vänskap, knasigheter och glädje! Nästa avsnitt blir poddens årsmöte och vårens sista avsnitt.

Men tills dess, ta del av kvällens äventyr! Kram Liza & Liselotte

Sändes 16 juni 2018

LC-podden är tillbaka, tror vi, då tekniken strular och detta är vårt 17 försök dag 3. Men skam den som ger sig och än har vi stor abstinens efter RM.

Kvällens avsnitt handlar uteslutande om Borlänge och vad som egentligen hände. Vi återger helt enkelt det vi minns. Allt från incheckningen där vi bad om en toalett som var ovanligt stor, till borttappade homepartymedlemmar och Kjell som flyttade hemifrån. Vi återger osynliga liveband, möten vi har längtat efter, spontana klädbyten och tips på hur man stuvar in 250 personer i hotellrummets toalett. Inte helt lätt.

I 3-minuter pratar Liselotte om sina helgplaner som innefattar ett härligt event som alla borde ha i sin stad och vi har som vanligt en fråga på vänt. Blod, svett och svordomar innan detta avsnitt blev klart att sändas! Men nu finns det äntligen ute.

Luta er ner och dröm er tillbaka till allas vår favorithelg! Kram Liza & Liselotte

Sändes 6 juni 2018

Tre dagar kvar känns som ett ögonblick när man har längtat i ett år.

LC-podden är så taggade inför RM i Borlänge att vi tillägnar ett helt avsnitt till att hylla, minnas och skratta åt gamla minnen! Vem passar då bättre som gäst än vår tidigare riksordförande och Tangents nuvarande ordförande Malin Samuelsson som i år jubilerar med 20 st (!!) riksmöten! Tillsammans klargör vi varför man dricker Koskenkorva ur Iittala vas och varför Darth Vader gick fel in på fel homeparty och hamnade på ett barnkalas.

Men vi stannar inte där, för hur knackar man raukar på Gotland, kan man åka hem nygift och hur ofta ska man ta resorb? Vi får även höra varför Liselotte släpade runt en sovande man på en madrass och varför ska man hålla sig borta från Liza nattetid? Ja, ni hör, vi har svaren på ett lyckat riksmöte och ni kommer inte tro era öron! LC-podden längtar tills vi får träffa er alla och om ni inte vet vad ni ska göra kl 23, så är ni varmt välkomna på TOA-shot hos oss!

Så packa klart, kör försiktigt, kom i stämning med avsnitt nr 14, så ses vi i Borlänge! Kram Liza & Liselotte

Sändes 15 maj 2018

Med mindre än en månad kvar till riksmötet är det dags att ta tempen på årets huvudperson, vår riksordförande Hille! Vi vet att det finns många sätt att komma i kontakt med LC & RT, men vi hade aldrig gissa att det skulle ske genom en dejtingsida och en charter på Gotland som Hilles LC-resa startades.

Därifrån har det hunnit bli många LC möten, ett första homeparty hemma hos Liza och flera år i huvudstyrelsen. Vi dyker in bakom kulisserna och får veta vad en riksordförande gör och hur det är att leda en kvinnlig förening framåt! Dessutom berättar hon hur hon kom fram till sitt fina motto och LC-podden konstaterar att utan det temat hade det inte funnits en podd!

I kvällens podd konstaterar vi även att snön aldrig försvinner i norr, att man lätt kan göra nakenchock i Grythyttan och 3-minuter handlar om ett dilemma många kvinnor känner igen sig i. Tyvärr.

Slutligen pratar vi RM-outfits och minnen och ingen av oss förstår varför smurfarna dök upp på High Chaparral. Vet du? Hör av er till oss för nästa avsnitt blir under RM-veckan och då vill vi dela med oss av alla RM-upplevelser ni har!

Tills dess – ät en glass och njut av poddens 13:e avsnitt. Kram Liza & Liselotte

Sändes 7 maj 2018

Fågeldans, grodor och gäddor. Fyrverkerier, blombuketter och morötter. I dagens avsnitt grottar vi ner oss i traditioner och blir hänförda och förbluffade över alla traditioner klubbarna har. Om inte din klubb har någon egen tradition är det hög tid att lyssna nu och knipa en god idé eller två!

3-minuter hålls av Liza som pratar om vidskeplighet. Är A-brunnar livsfarliga och ska man tyda delade drömmar? På något vis börjar vi där men slutar med fallskärmshopp och en middag i Japan. Ja, podden spårar som vanligt ut precis som våra idéer på outfits. Varför skulle man annars klä ut sig till en nitlott på chartern av vår nya klubb – LC160 Grythyttan?

Mer om chartern får ni höra nästa gång och då får vi storfrämmande. Som vi har längtat! Vår fantastiska RO Hille kommer på besök och tillsammans ska vi ladda upp inför riksmötet i Borlänge.

Så kasta en näve salt över axeln och njut av vårt senaste avsnitt! Kram Liza & Liselotte

Sändes 23 april 2018

Hon har varit på botten, långt nere i det mörkaste hålet. Dit solens strålar inte når, men dit ångesten kröp så nära att hon trodde att hon skulle dö. Men hon togsig upp och idag sprider hon på ett naket, ärligt och avskalande sätt sin historia och erfarenheter.

Vi talar så klart om kvällens gäst, vår tidigare riksordförande Eva Svärd som delar med sig av hur hon under många års tid arbetade sig till utmattningssyndrom. Vi pratar om varningsklockor och de höga krav vi ställer på oss själva och vikten av återhämtning. Vi pratar om vänner som försvinner när livet är tufft men även hur man reser sig och tar sig framåt, steg för steg.

Trots kvällens tunga ämne, bjuds det på många skratt och mycket energi. För visst kan man skratta åt tokigheter, så här i backspegeln. Åt envishet, tonårstrots men även åt kvällens 3-minuter, som de flesta kvinnor och kanske framförallt män tyvärr känner igen. Åtminstone var 4:e vecka. Då rekommenderar vi starkt en chokladkaka och långa kramar.

Ta en stund för återhämtning och ta en stund med LC-Podden. Det är du värd. Kram Liza & Liselotte

Sändes 9 april 2018

Vi är tillbaka och har skrattat gott åt all den härliga feedback vi fick från vår nordligaste live inspelning. Liselotte har hunnit åka på flera DM sedan sist och Liza blev med engelsk valp. Men om bara några dagar ses vi igen och vi har skaffat en gemensam outfit till helgens DM i Norrköping. Vi kommer troligtvis inte känna igen varandra men vad gör det när man får gå all in i fulhet på maskeradtemat?

I kvällens avsnitt pratat vi om ett av LC’s sex hjärtan – Tillit! Vem litar du på och varför är tillit så viktigt bland kvinnor? Vad är det som gör att man kan känna en sådan stor trygghet väldigt snabbt i vår organisation? Liselotte berättar om ett av sina första möten som gäst som etsat sig fast och fick henne att förstå vad tillit i LC är.

Vi avslutar podden med att konstatera att Musses husvagn som han och Kalle Anka åkte i måste vara den perfekta drömbilen och LC-podden är överens om att de borde åka på turné i en husbil! Vem vet, vi kanske ses hos Er i sommar?

Tills dess, luta er tillbaka och njut av poddens tionde avsnitt! Kram Liza & Liselotte

Sändes 23 mars 2018

LC-podden ses “somewhere up north” och spelar in kvällens avsnitt. Förbi Enånger, Mordvik och Vägbro når vi till slut fram till Hudiksvall och årets första Distriktsmöte. Men vad är verklighet i Norrland och vad är Lizas okunskap?

Men det vi är säkra på och kan berätta mer om är nya LC-touren, nya samarbetspartner och resultatet av uppmaningen i förra avsnittet, där vi alla skulle lyfta fram det vi är stolta över! Ja, kvällen avsnitt är inte det bästa vi gjort, men vi är stolta över att det är det ärligaste avsnittet vi gjort och vi bjuder på många skratt och en del fördröjning.

Slå er till ro, ta ett djupt andetag och häng med oss up north!

Sändes 5 mars 2018

I kvällens avsnitt har vi bjudit in coachen och tillika LC-tjejen Anna Sandborn för att prata om temat “We empower”.

Hur stärker man sig själv, andra och varandra i vardagen? Vad är de vanligaste misstagen och varför fastnar vi i alltid i duktig flicka syndromet? Vi pratar om rädslan över vad andra ska tycka om en och kan man delete:a energislukare ur sitt liv?

Vi diskuterar hur man tacklar motgångar, hur man aktivt tar beslut över sitt liv och Liza avslöjar ett livsval som förändrade hennes liv i 3 minuter. Avsnittet avslutas med en utmaning vi vill ha med er på. Vi är superstolta över avsnitt 8!

Lyssna och bli empowered!

Sändes 13 februari 2018

HS3, DM-skola och vem man tar med sig till en öde ö? Ja kvällens avsnitt spretar från Strömstad till Mars.

Vi inleder från Strömstad i HS3 tillsammans med Jenny Ikonen från Strömstad, vår egen VRO Anna Andersson och hela 13 DOsor! Det är alltså gästrekord i podden ikväll! Vi får veta varför Strömstad anmälde sitt intresse att hålla i HS3 och Jenny berättar att nästa LC-event i Strömstad blir LC-mamman på turné. Vår VRO förklarar vad man gör på HS3 och alla fantastiska DO:sor bjuder in till sina Distriktsmöten.

Liza ställer en fråga som hon trodde att Liselotte skulle behöva fundera på men en mobil med ett oändligt batteri verkar vara det bästa svaret! Avslutningsvis blir våra 3-minuter snabbt en språngbräda till en presentation av nästa gäst! Men Liselotte har iallafall konstaterat att det finns människor därute som faktiskt lyssnar!

Tack kära ni! ♥ Kram Liza & Liselotte

Sändes 30 januari 2018

Tänk festival, karneval och häng i parken. Människor, mingel, möten och musik i massor! Ja, fast det bara är januari och början på 2018 så bjuder årets första avsnitt av LC-Podden på riksmötesfeeling.

Med 123 dagar kvar (vem räknar) så vi tyckte det var dags att ta pulsen på årets General och Generalska, Niklas och Jenny från Borlängeklubbarna LC52 och RT90. Vi få höra vilka aktiviteter man bör testa, vart man ska bo, vad livelongtime betyder och varför vi fått papegojor som husdjur. Efter en partisk geografilektion (där norr möter söder) blir även Liza övertygad om att alla har nära till Borlänge!

Så! Get ready for a good time, med LC-Podden avsnitt nummer 6. Kram Liza & Liselotte

Sändes 18 januari 2018

Happy New Year alla fantastiska följare! I kvällens avsnitt slänger Liselotte på sig glitterklänningen och läppglanset för att komma i stämning. Liza korkar upp bubbel och vi är mer taggade än vanligt för att spela in kvällens podd trots att klockan är över 21 och vi båda precis har kommit hem från jobbet.

Vi avrundar 2017 på riksnivå men även för oss båda personligen. Vad var det bästa med 2017? Vi pratar nyårslöften, ska man ha eller inte? Vad har Liza och Liselotte för nyårslöften och vad har ni lyssnare skickat in att ni ska lova er själva? I 3-minuter berättar Liselotte om något som hon tycker är lite pinsamt medans Liza är snudd på imponerad. En ny utmaning inleds och Liza ska knåpa på ett förslag till nästa podd till Liselottes stora förtjusning? Eller?

Lyssna på årets sista avsnitt och ladda upp för ett fantastiskt Nytt År!

Sändes 28 december 2017

I kvällens avsnitt får ni äntligen veta OM Liselotte överlevde Lizas utmaning om att gå offline och vi passar på att välkomna poddens allra första gäst, vår fantastiska FRO Jenny Hultman.

Vi diskuterar julfester, jultraditioner och julklappar. Varför reste sig en eLCa och bara gick hem mitt under julklappsleken och vad gör man om man får en inramad bild av en RT-broder som julklapp? Som brukligt under julen ska det drickas glögg, så vi fyller muggarna, blir rosiga om kinderna och hittar till slut årets favorit. Allt detta iklädda luciakronor och glitter, kvällen till ära! Jenny berättar om valberedningens arbete och 2018 års poster och vi tar vid från förra avsnittet och peppar er alla att kandidera – bara gört! Avslutningsvis håller Liza i 3-minuter som många kommer kunna relatera till! Inte minst RT-gossarna!

God jul önskar LC-podden Liza & Liselotte

Sändes 14 december 2017

I avsnitt tre börjar vi känna oss varmare i kläderna och konstaterar snabbt att vi båda sitter i våra bästa myskläder!

Vi rapporterar om det som hänt sedan sist och Liselotte har med glädje insett att hemmaklubben har börjat lyssna och måste lägga in en rättning efter påbackning om vad som gäller vid böter. LCS 70år har varit och vi pratar om alla firanden som ägt rum runt om i Sverige och vilken fantastisk grej det var att få återuppleva Eliza. I enlighet med ett av LC:s hjärtan boostar vi de eLCor som nominerats till oss och vi blir otroligt rörda när vi får höra motiveringen. Efter att 3-minuter avhandlats har Liselotte motvilligt tagit emot en utmaning av Liza och ska avstå sin mobil i 24 timmar och Liza har även fått lära sig vad det innebär att skenbajsa.

Mycket kärlek, skratt och allvar i kvällens podd! Ta på pyjamasen och sätt er ner och njut!

Sändes 2 december 2017

Visste du att LC kallades för Evorna i början och att man redan då utnyttjade sig av den akademiska kvarten för att slippa böta vid sen avanmälan?

I kvällens avsnitt pratar vi om vår fantastiska 70-åriga historia, vi blickar bakåt och bjuder på det första mötesprotokollet från november 1947 när Ladies Circle chartrades i Sverige men förflyttar oss även framåt i tiden och funderar på hur vår egna 70-årsdag skulle se ut? Vi pratar om vårens distriktsmöten, varför Liselott hamnade i ett dike med 7 champagneflaskor, hur en plastgås kan rädda en helg och vilken tv-serie Liza vill leva i.

Njut av LC-Poddens andra avsnitt!

Sändes 19 november 2017

Då var det äntligen dags för premiären av LC-podden! Vi är båda lite nervösa och spända men även otroligt taggade för att dra igång!

I kvällens avsnitt presenterar vi varandra och berättar hur LC-podden kom till. Vi boostar med härliga empower-låtar och tipsar om vår Spotify-lista med ännu flera girlpower-låtar. Vi pratar om vad som är aktuellt i LC-kalendern just nu och Liselotte berättar om den nya grejen ”TOA-shoten” som peppar till att resa ännu mer runt om i LC-Sverige!

Välkommen till det allra första avsnittet av LC-podden, hälsar Liza och Liselotte

Sändes 2 november 2017