LC-veckan i Sälen

LC-veckan i Sälen

Vecka 5 är den årliga LC-veckan i Sälen. Med anledning av den har vi lite frågor till Monica Björseth, klubbordförande för LC87 Sälen-Malung.

Hej, snart är det dags för den årliga LC-veckan i Sälen (v 5) då alla medlemmar kan ta chansen att circla med andra eLCor fast med skidor på. Berätta gärna lite för oss som inte varit där än vad LC-veckan innebär.

Sparktävling 2011

Hej, Ja LC-veckan i Sälen vecka 5 har tidigare varit en vecka då många eLCor samlats i Sälen och man hade, har jag hört, även en slalomtävling med runt 100 startande. Detta var långt innan vår klubb i Sälen chartrades 2008 och vår tanke är att återigen få till en träffpunkt i Sälen vecka 5. Förra året körde vi en aktivitet på dagen med bland annat en sparktävling och en middag hemma-hos-mig på kvällen,  fantastiskt trevligt!
I år kommer vi att köra middag på lördag kväll och som aktivitet spontanträff på fjället för de som vill.
I nuläget är vi för få i vår klubb för att ha orken att “rådda” runt något mera i år men vi kommer tillbaka med mer längre fram.

Rekommenderar ni någon alternativ aktivitet för de som inte vill åka skidor?

Vill man inte åka utför kanske man kan tänka sig åka längd, det är ju helt fantastiskt att göra det i Sälen och det finns många fina längdspår. Annars att bara ta en promenad till något av alla fika/våffelställerna är inte helt fel. Vill man göra något inomhus rekommenderar jag ett besök på Experium, som ligger på Lindvallen, där kan man antingen ta en bowlingmatch eller gå på vårt härliga SPA som finns där.

Hur bokar man enklast stuga eller hotell i Sälen och finns det möjlighet till hemma-hos-boende?

Tyvärr finns det inte mycket hemma-hos-boende i Sälen. Vi är i nuläget endast 6 medlemmar varav 1 medlem bor i Sälen, vi andra har hus 2-3 mil bort men vill man bo där så finns det platser :-).
Hur man bokar stuga enklast är att ringa till Turistbyrån eller kontakta Skistar.

Afterski med Rydell & Quick på Högis i Sälen – en klassiker!

Vi kommer att mysa tillsammans på Försgården, ett charmigt ställe som ligger mitt emot Vasaloppsstarten, där vi kommer att få en härlig middag med vin. Dans på Högis efteråt kan det mycket väl tänkas bli….bilar kommer och plockar upp oss som vill, tar oss upp på fjälltoppen där Högis ligger och kvällen fortsätter där.

Tack Monica, vi hoppas att Sälen-fjällen kommer att fyllas med glada tjejer både med eller utan skidor!