LC116 Östhammar makes a difference

LC116 Östhammar makes a difference

LC116 Östhammars första kontakt med Nyamekye childrens home and school i Ghana skedde den 27 oktober 2010. Där och då väcktes intresset som i slutet av november kulminerade i en auktion där vi samlade in 61 520 kr till barnhemmet.

Text: Linda Andersson, LC116 Östhammar

Det var en sån kulturchock att komma dit. Efter tre timmar ringde vi hem och grät och ville åka hem. Men sen sa vi att om de klarar av att bo här, ska väl vi klara av att vara här i fyra månader”. Den 21 november i Missionskyrkan i Östhammar berättar Mikaela Lindström för drygt 100 auktionsgäster om hur det kändes när hon och hennes kompis Elina Bergström för första gången kom till barnhemmet Nyamekye i den lilla byn Akwakwaa i Ghana.

Elina och Mikaela, två unga tjejer från Sveg, bestämmer sig efter gymnasiet för att åka som volontärer till Ghana. De hamnar på barnhemmet Nyamekye och även om de åker hem efter fyra månader är det inte sista gången de träffar barnen där. Sedan 2008 har de arbetat för att samla in pengar till förmån för barnhemmet och dessutom rest dit med jämna mellanrum. De har byggt toaletter, borrat en brunn, skeppat ner en container med förnödenheter, köpt nya madrasser, köpt skolmaterial, ordnat med mediciner, betalat lärarnas löner, köpt mat etc. Listan kan göras lång. Under 2012 har Mikaela och Elina dessutom skapat stiftelsen Make a difference i syfte att utveckla arbetet med barnhemmet.

Det här är två tjejer att inspireras av!

 

Det gjorde också vi den där onsdagen i oktober 2010. Vi fick då information om barnhemmet, vi fick se en massa bilder och dessutom fick vi veta att Bea i vår klubb skulle åka dit några månader senare. Sedan dess har vi i liten skala bidragit till barnhemmet genom att skänka pengar och saker. 2012 var det dags att göra något mer.

 

 

Vi genomförde således vår numer årliga välgörenhetsauktion till förmån för Nyamekye. Det var en kväll full av både humor och allvar och precis som tidigare år var både bidragsgivare och auktionsbesökare otroligt givmilda. Det känns fantastiskt att vi nu kan bidra med 61 520 kr till utvecklingen av skolan och arbetet med att ge alla barn en utbildning.

Vill du veta mer om barnhemmet Nyamekye? Gå in på www.barnhemmetighana.se. Du kan också läsa mer om auktionen på http://ladiescircle116.blogspot.se/.