LC5 65 år

Den 8 november 1951 chartrades LC5 Malmö av ett gäng härliga damer. 65 år senare, den 8 november 2016 träffades ett minst lika härligt gäng för att fira klubbens högtidsdag.

Planeringen inför kalaset har pågått sedan i somras när styrelsen hade sitt första möte. Mat skulle fixas, dryck, dukning och självklart viktigast… gäster skulle bjudas in. Styrelsen, men kanske framförallt Annki Cedervall, Elin Landhager och Malin Andersson, drog på sig de finaste detektivrockarna och största förstoringsglasen och gav sig ut på jakt. I slutändan skickades drygt 80 inbjudningar ut, bland annat till fem damer på runt 90 år som var med den där dagen, i november 1951, när klubben chartrades.malmo_alla

23 eLCor, aktiva, tidigare medlemmar (PM) och vår härliga distriktsordförande i “ittan” Sara Gasslander drog på sig feststassen och möttes upp, hemma hos klubbens ordförande Linda Heincke, för ett redigt skånskt gille.bubbelprovning

Kvällen inleddes med en underbar champagneprovning ledd av den tidigare rikssekreteraren för Round Table Mattias Andersson.
Förutom att njuta av de ljuva bubblorna så fick vi i uppgift att identifiera vad som var champagne, cava samt cremant, något som inte var helt enkelt.

malmo_talLinda Jönsjö höll tre, bejublade, minuter där hon läste upp ett varmt och tänkvärt brev som hon skrivit direkt riktat till jubilaren LC5.

Vi avnjöt därefter en fantastisk meny bestående bland annat av varmrökt laxkub med ångkokt sparris, spenat och ruccola samt lime- & chili sås. Helstekt marinerat kalkonbröst med potatisgratäng och en kryddig plommon- och apelsinsås och till efterrätt fick vi en hemmagjord pannacotta med vit choklad och tranbärsgelé.
Maten var helt ljuvlig men sällskapet var om möjligt ännu bättre. Det var helt underbara att få sitta vid ett bord fyllt av fantastiska kvinnor som delade med sig av sig själv, sina erfarenheter och sina minnen. Visste ni till exempel att malmo_matBerlinmurens fall har ett direkt samband med en klubbresa som LC5 gjorde till staden 1989, iallafall om man får tro de gamla medlemmarna.malmo_gastbok

Det finns ett LC-ordspråk som säger att “en eLCa du inte mött är en vän du ännu inte känner” och det stämmer verkligen. Trots att vi var kvinnor i alla åldrar så var det som om vi känt varandra hela livet och ljudnivån blev snabbt sådär härligt hög och fnissig som den bara blir när riktiga vänner umgås.

Att fylla pensionär behöver inte betyda att man drar ner på tempot. Framförallt inte är det är en LC-klubb som fyller 65. Tvärtom så ökar vi i LC5 Malmö bara tempot med massor av härliga möten inplanerade och spännande projekt på gång… och sedan är det ju bara fem år tills vi fyller 70 år 😉lc5-pin

Vi ses i LC-vimlet tjejer! ❤️

Vid pennan
Caroline Johannesson
Klubbmästare 16/17 LC5 Malmö