LC71 Karlskrona festar för god sak

LC71 Karlskrona festar för god sak

Redan på väg hem från riksmötet i Borgholm bestämde vi oss i år var det dags för fest igen. Genom åren har LC71 glatt Karlskronas nöjesliv med välbesökta fester, men efter det storslagna 40-årsjubileumet för fem år sedan och några vilda temafester var vi tämligen slutfestade.

Text: Katarina Skantze Mansnérus, Sekreterare LC71

Efter några års vila, och med öländsk inspiration, var vi dock festsugna igen. Vi visste dessutom sedan tidigare att stora fester är ett utmärkt sätt att dra in pengar till charity.

Delar av LC71 väntar på att gästerna ska anlända

Den 24 november, mitt i den mörkaste och regnigaste perioden, innan julhetsen satt igång, samlades så Karlskronas festelit i hantverksförenings lokaler. Temat var givet; “Skyfall” hade precis haft premiär och vi ville vara snygga på festen. Således var det många Bondbrudar och snygga män i smoking som åt, umgicks och dansade hela natten i James Bonds anda. Våra gäster fick under middagen veta att överskottet från festen skulle gå till den lokala kvinnojouren och deras behov av en ny dator till det skyddade boende. Gästerna uppmanades att roa sig kungligt, men att också skänka en slant i sparbössan.

Förutom att festen blev en veritabel succé som säkerställer vårt goda rykte som festfixare många år framöver, kunde vi också konstatera att vi skrapat ihop 5000 kronor till kvinnojouren.

Ordförande i LC71, Helena Ung Säfström, lämnar över vårt bidrag till Susanne från Tjejjouren Tindra och Helene från Kvinnojouren Frideborg

Bidraget lämnades över vid vårt besök på jouren den 24 januari. Under vårt möte med jourerna fick vi en skrämmande men intressant inblick i dess viktiga arbete. Vi fick bland annat veta hur man som jourkvinna klarar av att stötta utsatta kvinnor och hur verksamheten finansieras. Vi kom också överens om att vi i LC71 ska göra vad vi kan för att stötta jourernas arbete. Vi kommer att finnas med på en maillista som används när akuta behov av exempelvis vinterkläder eller andra förnödenheter uppstår och vi har också erbjudit oss att stötta med goda råd i bokföringsarbetet.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att en hejdundrade fest ledde till finansiering av en ny dator och att vårt engagemang i de lokala jourerna kommer att fortgå.