LCS presenterar årets: Distriktsordförande 4

Jag heter Sarah Munther, är 36 år och bor i Eksjö med min man, vår dotter och sedan bara ett par veckor ytterligare en dotter som uppväxtplacerats hos oss eftersom hon inte kan växa upp hos sina biologiska föräldrar. Vi har också en utflyttad 18-årig bonusson som varit familjehemsplacerad hos oss ett par år.
Den vakna tid jag inte lägger på familj, vänner och LC ägnar jag åt mitt jobb som företagsrådgivare på Swedbank, men nu väntar alltså drygt ett års föräldraledighet med allt vad det innebär.

SkogenJag kom först i kontakt med LC när min bästa vän blev medlem och talade sig varm om organisationen, hösten 2009 bjöd hon med mig till Brunkebergsbalen och där träffade jag eLCor från Nässjö som bjöd in mig som gäst till sin klubb. Våren 2010 åkte jag på RM som gäst och strax därefter blev jag invald i LC78 Nässjö. Åsa Cato (RO Tangent Sverige), som var med och valde in mig, sa att “jag blir inte förvånad om du sitter i HS inom två år”.
Nåväl – det tog fyra år, men det är nog sådan jag är, jag tycker om att engagera mig och brinner starkt för sådant som ligger mig varmt om hjärtat. Jag tycker att LC är en fantastisk organisation. Vissa (utomstående) kallar det en klubb för inbördes beundran, men jag skulle snarare vilja kalla det en klubb för ömsesidig beundran. Jag har aldrig träffat på något annat sammanhang med så mycket kärlek och helhjärtat stöttande och peppande, det är helt unikt och alldeles alldeles underbart!

Som DO får man verkligen möjlighet att njuta av organisationens frukter, det är en väldigt speciell känsla att komma till nya klubbar och träffa nya tjejer och genast känna sig som en i gänget. Det är sant som det gamla LC-ordspråket säger; “En eLCa du inte har träffat, är en vän du ännu inte mött”. Under mina fyra år har jag hunnit med tre RM, lika många DM, ett LCI och många Intercitymöten.

Under mitt DO-år vill jag försöka sprida budskapet om hur fantastiskt det är att få möjligheten att vara DO, det borde vara konkurrens om posten! Jag och RT’s DO4 har också tagit över våra företrädares arbete för att nå fram till ett årligt side-by-side-DM och vi hoppas kunna uppnå det redan i vår.
I distriktet har vi även planer på att samordna deltagandet i Vårruset – alla eLCor på samma ställe. I övrigt ska jag bara njuta av att få träffa en massa nya härliga människor och uppleva nya saker.

Sarah Munther
DO4 2014/2015
“Allt är möjligt!”