LCS presenterar årets: Distriktsordförande 5

Mitt namn är Emma Berglund. Jag är 43 år och bor i Karlstad. Hit kom jag inflyttandes från Göteborg. Jag följde då med min dåvarande sambo som fått jobb här. I princip så kände jag ingen i Karlstad. Jag hade fixat mig ett jobb men man behöver ju även vänner utanför jobbet. Jag hade tur, min sambo fick en kollega som var med i Ladies Circle. Hon såg att LC skulle kunna vara något för mig som nyinflyttad i stan’ och bjöd med mig som gäst på ett av deras möten. Detta var min första riktiga kontakt med LC och på den vägen är det. År 2009 blev jag invald i LC119 Karlstad.

Skepp ohoj

Det är detta som jag tycker är så underbart. Att vi är systrar som bjuder in till en gemenskap som är fantastisk. Ett nätverk där man alltid känner sig välkommen, där man kan dela glädje och sorg och få stöttning och råd när man behöver det. När man kommer från ett möte är man alltid fylld av energi oavsett hur man kände sig innan.

För att hinna lära känna LC och det vi jobbar för, innan jag faller för åldersstrecket, så var det inget att vänta på. Jag kandiderade till DO och valet föll på mig vilket jag tackar alla medlemmar i Distrikt 5 för. Det jag tycker ska bli allra roligast under det här året är att få komma ut och träffa alla andra eLCor och tillsammans med dem få uppleva nya, spännande och intressanta saker. Den sociala gemenskapen är viktig för alla människor tror jag och dessutom upplever jag att eLCor är nyfikna och engagerade och gärna delar med sig av den känslan. Det är också därför vi tycker om att hjälpa andra. Jag vill uppmana alla att vidga sina vyer, besöka andra klubbar både inom och utom Sverige, åka på DM, åka på RM och LCI. Vi har en fantastisk möjlighet att nätverka, hjälpa andra och samtidigt ha riktigt roligt.

Kronan på mitt DO-år blir Riksmötet i Sunne i mitt fantastiska Distrikt 5. Hoppas vi ses där!

Emma Berglund
LC119 Karlstad
DO5  2014/15