LCS presenterar årets: Distriktsordförande 8

”Skånskan” som sa JA!
Mitt engagemang i LC började 2003-2004 då jag gästade LC i Örebro under tiden som jag specialistutbilda mig till barntandläkare där. Jag var veckovis boende i Örebro och det var ett positivt avbräck till studierna att få vara med som gäst, egentligen bodde jag i Helsingborg varför det blev där jag på allvar började gästa LC2 under 2005 och sedan även blev medlem i denna klubb.

bild

Jag och min man bilda familj och letade hus vilket ledde oss till Landskrona dit jag transfererade till LC 9 2006. Under tiden i Landskrona har jag hunnit med mycket inom LC-världen. Marcus, min man, fick arbete på Grönland hösten 2007 och familjen tog sig iväg till Nuuk  för ett arktiskt äventyr. Jag sa till honom att jag inte åkte med om det inte fanns en LC-klubb där.
Livet på Grönland, tjejerna i LC72 i Nuuk hade inte varit detsamma. Jag fick träffa gröndländskor och lära känna kulturen och livet där på nära håll.

Landskronaklubben har varit medarrangörer till RM2008 samt även stått värdinnor för RM2014. För dessa och för LCI i Helsingborg var jag bland annat homepartyvärdinna.

Förra året var jag en av deltagarna i LCI-mötet i Zambia, ett spännande äventyr med nya kunskaper om LCI-arrangemang, afrikansk kultur och safari med i ryggsäcken hem.

LC betyder för mig möten, medmänsklighet, värme, personlig utveckling och nya utmaningar.

Att tacka JA till ett år som DO i 8:an kändes självklart och ett kanonbra sätt att lära känna alla delar av Västerbotten/Norrbotten.

Mitt mål med året som DO är att jobba vidare med rekrytering, side-by-side, få fler intresserade av LCI, få till en distriktspin och nummer-klubbsutbyte.

Vem är jag? En Lidköpingstjej med två flickor, Carin och Alice samt mannen Marcus som just flyttat till Gammelstad efter 14 år i Skåne. Utan LC-nätverket hade jag nog inte vågat!

Åsa
DO 8