LCS presenterar årets: Distriktsordförande 9

Jag är 38 år, född och uppvuxen i Stockholm.
Via London och Mora hamnade jag för några år sedan på Finnsgården långt uppe i nordvästra Dalarna. Byn heter Limedsforsen och om den låter bekant så kan det vara för att skidlegenden Sixten Jernberg kommer härifrån.

Ann DO9

Jag kom först i kontakt med Ladies Circle när jag bodde i Mora. Jag var mitt uppe i karriären och tyckte inte att jag hade tid för något mer än arbete men jag läste om LC153 i lokaltidningen och applåderade när de uppmärksammades för charityprojekt de genomfört.
När jag sedan fick barn tog jag mig tid till att se vad som fanns där ute förutom jobb och då fick jag till min stora glädje komma med som gäst i Moraklubben.

Jag kände mig direkt hemma i LC och ville inget hellre än att få vara med. Men då plötsligt stod min mans släktgård tom uppe i Limedsforsen och chansen att få ge våra barn en uppväxt på gård med hästar och får och andra djur kändes fantastisk. Så vi flyttade. I min nya hembygd kände jag bara min mans vänner och deras fruar. Jag sa hej till några mammor på dagis men mycket längre än så kom jag inte i mina kontaktförsök. Så en dag fick jag se en statusuppdatering på facebook. En vän skrev att det skulle bli så kul att äntligen få träffa sina kära LCsystrar ikväll. Jag blev eld och lågor! Det fanns en LCklubb i närheten, att jag inte tänkt på att försöka ta reda på det tidigare! Så jag hörde av mig till henne och några veckor senare fick jag komma med som gäst på mitt första möte med LC87 Sälen Malung. Det blev naturligtvis en jättetrevlig kväll och lagom till LCs vecka 5 aktivitet 2012 valdes jag äntligen in i klubben.

När man frågar mig varför jag är med i LC så brukar jag säga att det ger så mycket energi att träffa alla dessa fantastiska tjejer. Så är det naturligtvis men anledningen till att jag är med i LC och inte en bokcirkel eller syjunta av något slag är LC som organisation.
Jag gillar LCs motto och målsättning, jag gillar att vi lägger energi på välgörenhet och jag gillar att vi i stort och smått hjälper varandra som systrar. Som jag sa till mina klubbkamrater på mitt bröllop i somras – har man inte systrar så får man skaffa sig!

Nu har jag fått chansen att engagera mig lite extra i LC. Som DO har jag naturligtvis flera målsättningar men ett av de främsta är att tillsammans med LC65 Sala få till ett jättebra och välbesökt distriktsmöte.

Ann Liljedal
LC87 Sälen Malung