Ledarmöte i Norge

Ledarmöte i Norge

Tidigt tidigt lördag morgon började jag min resa till Norge. Att köra bil genom morgonen och sakta se omgivningen vakna till liv och vår underbara natur fick mig att häpna. Vid ett par tillfällen stannade jag och bara njöt.

Jag hade i mitt uppdrag som redaktör för Ladie circle Sverige fått i uppdrag att åka till Norge och deras motsvarighet till KOM (klubbordförandemöte).

Framme så mötes jag av ett varmt välkomnande när jag anlände till Hotell Clarion Gardemoen kl 9.15 på lördagsmorgonen efter en bilresa på nästan 5 timmar.

Vilken känsla det var när LCN presenterade att de hade en internationell gäst och jag insåg att det var ju jag;)

Ladie circle president Irja Marie Stenby framför vänskapens ljus från Norge samt vårt Svenska ljus som överlämnades tillsammans med vår fina bricka.

Mötet öppnades med att vice presidenten Malin Björnstad tände vänskapens ljus och alla stod upp högtidligt, därefter följde en tyst minut för eftertanke till de systrar som inte längre finns i livet.
Årets motto i Norge är Vänskap och omtanke.

Ladie circle Norge har 1056 medlemar fördelat på 69 klubbar och 10 distrikt. LCN har inga Dosor som vi har i Sverige utan klubbordföranden är länken till huvudstyrelsen.

Lördagen var fylld av workshops som var fyllda med utbildning och information för klubbordförandena. På kvällen hölls en middag side by side med round table från Norge som även de höll sitt Ledarmöte på samma hotell. Det var en trevlig och underhållande middag. Tex så höll LC en auktion under middagen och fick då in närmare 9000 norska kronor till charity.

LCS redaktör får lyfthjälp av delar ur styrelsen för LCN.

Söndagen fortsatte med fler workshops och avslutades med en gemensam lunch innan jag tackade för mig och satte mig i bilen för att köra hem till Sverige igen.

Jag kommer att ta med mig många saker från denna helg, framför allt till mitt arbete som redaktör. Men även den härliga känsla av tillhörighet man har inom denna fantastiska organisation.
LC är LC oavsett vart man befinner sig!

Alexsandra Hullberg – redaktör LCS