Lyxhotell eller homehosting?

Nina och jag tittar på varandra över bilens tak. Vi har tillfälligt stannat bilen, gått ur och tittar oss lite förvirrat runt. Vi har stannat vid en smal liten återvändsgränd i en liten pittoresk by precis vid havet. Är vi framme? Hur långt är det kvar? Vi har åkt ca 35 mil från Sverige, vi har kört över Stora och Lilla Bält, med en god tapaslunch i Odense. Enligt GPS’en är vi inte mer än 200 m från vår destination, men vi är ändå vilse. Vägen tar slut men vi är inte framme. Vi ska till Jeanette i Sönderborg för homehosting i två nätter. Eller rättare sagt ett par kilometer utanför Sönderborg.

Jag går till vägens slut och där står en murare i full färd att slamma en mur, eller vad det heter. Muren, och framför allt huset som muren tillhör är splingans nytt och ligger uppe på en höjd med fantastisk utsikt över Hørup hav. Jag försöker på någon för-danskad svenska fråga efter Jeanette. Typ så här: Haj! Jej söker efter Jeanette. To svensker (här håller jag upp två fingrar), homehosting (eh?). Mannen säger något snabbt och jag fattar att vi har kommit rätt. Vi är framme hos Jeanette, hennes man Ingolf och deras 13-åriga dotter Freya.

Jag och Nina kan inte fatta vilken tur vi har haft. Vi får dotterns rum, egen toalett och dusch, superfrukost och skjuts överallt. Ja, vi får till och med Ingolfs mobilnr.
– Om ni inte får tag i mig eller om det blir sent på Get together-partyt, så ring Ingolf. Han hämtar.

Första kvällen tar hela familjen med oss till en liten avlägsen fiskehamn nära tyska gränsen. Det är ett litet guldkorn som vi aldrig skulle hittat själva. Vi tar en drink i solnedgången utomhus för att sedan spise en jättestor och god wienerschnitzel.

Dagen efter har Jeanette tagit ledigt för att visa oss det bästa av regionen. Vi har innan resan fått instruktion av Jeanette att ta med passet och roadtripen bär iväg mot Flensburg på tyska sidan. Landskapet och vägen dit är fantastisk med fina fält, kullar och vikar. Solen tittar fram genom molnen och det är uppehåll (nästan hela tiden).

Efter en sakta promenad genom pittoreska Flensburgs stadskärna och hamn plus en fin fisklunch nere i hamnen styr Jeanette kosan mot Gråsten, Dronning Margrethes sommarslott. Tyvärr får man inte köra in på grusvägen till slottet. Jeanette stannar till, pekar längs grusvägen mot det vita slottet och säger:
– Jag stannar i bilen här nere. Gå upp till slottet, titta och glöm inte att fota er i vaktkuren – som alla afrikanskorna på pre-touren igår 😀

Dagen efter lämnar vi huset för att följande två nätter bo på hotell i centrala Sönderborg och fortsätta det fantastiska eventet som LC56 Sönderborg bjudit in till.

Lyxhotell eller homehosting hos Jeanette? Svaret är givet 😀

Jag kan inte sammanfatta det bättre, än att vi har bott på världens bästa ställe!

Helene Sjöström
LC2 Helsingborg