Matlagning på Ronald McDonald

Den 13 oktober träffades vi tjejer i LC127 Skurup på Ronald McDonald Hus i Lund.image2
På plats togs vi emot av Jennie Norén som berättade om deras verksamhet och visade oss runt i huset.
På Ronald McDonald kan svårt sjuka barn och deras familjer bo tillsammans i en hemlik miljö nära sjukhuset under en svår tid. Barnen läker fortare om de kan vara med sin familj. I huset bor familjerna tillsammans med andra som är i en liknande situation. För föräldrarna finns det möjlighet att prata med någon som förstår precis vad de går igenom.

På Ronald McDonald Hus i Lund finns det plats för 27 familjer.image3
Varje familj tar själv hand om sin egen matlagning och tvätt och de har sitt eget kylskåp och skafferi i det gemensamma köket.
Den här kvällen tänkte vi dock att de skulle få slippa tänka på middagen för en gångs skull. Christina och Trine hade varit och storhandlat och nu skulle vi laga lasagne som vi skulle bjuda familjerna på. Vi försåg oss snabbt med grytor och skärbrädor i det stora köket och snart hade vi fyllt folieformar med köttfärssås, bechamelsås och pastaplattor.
Vi toppade det hela med riven ost och lade på locken. Under tiden hade det även delats gurka och morotsstavar som skulle serveras till.
Vi överlämnade folieformarna tillsammans med Trines hembakade bröd och åkte vidare till restaurang V.E.S.P.A i närheten där vi åt och höll vårt möte.
Dagen efter kunde vi läsa på Instagram att familjerna uppskattade maten som personalen hade värmt åt dem.image4
Själv tyckte vi det värmde att veta att man bidragit med något litet och enkelt men som kan betyda väldigt mycket för någon annan vars tillvaro vänts upp och ner.

In friendship and service
LC127 Skurup
gm Jenny Schultz