Mera kul och mindre måsten

hym-tillsammansFör några veckor sedan besökte jag Tangents half-year meeting -HYM. Tangent är föreningen som tar vid där LC slutar – den naturliga fortsättningen för den som vill. I Ladies Circle Sverige är du medlem tills du fyllt 45 år eller till dess att du varit medlem i 10 år. Det kan tyckas märkligt för en utomstående att det är så. För oss är det helt självklart. 45-årsregeln gör att vår förening hela tiden föryngras, och nya eLCor gör att vi växer och utvecklas.

hym-moteTangent är alltså en egen förening, och ett alternativ och en fin gemenskap för den som är Past Member (PM) och som vill gå vidare i sitt LC-liv. I Tangent är det mottot ’Let Friendship Continue’ som gäller. Tangent nätverkar och knyter vänskapsband och engagerar sig i charityprojekt precis som LC, och finns även internationellt. Just nu är vi lite extra stolta för att Tangents internationella president är en f.d svensk eLCa som heter Anna Åkesson som far och flyger runt jordklotet.

Mötet som jag besökte var side-by-side med Old Tablers (Round Tables motsvarighet till Tangent) och jag fick knyta nya kontakter med OT’s och Tangents från såväl Sverige, Norge och Danmark. Jag var något skeptisk innan jag åkte dit, men får erkänna att jag blev positivt och glatt överraskad och faktiskt lite hemligt förälskad i dessa ’gamlingar’ – det var verkligen mera kul och mindre måsten precis som Tangent själva beskriver sin organisation.

Jenny 2016Det känns härligt att det finns ett LC-liv efter 45.
Så varför sluta när man kan låta vänskapen fortsätta?!

Soliga hälsningar
/Jenny Hultman
Stolt riksordförande Ladies Circle Sverige

Ps. Läs mer om Tangent på deras hemsida www.tangentsverige.org
Vill du veta mer kontakta Susanne Otzen, ro@tangentsverige.org, riksordförande Tangent Sverige