Mini-Intercity

Nätverkande på bästa sätt och en härlig gemenskap blev det denna torsdag när vi i LC140 bjöd in till företagsbesök på Briscapo i Vantinge.

Tillsammans med LC35 Ängelholm och LC2 Helsingborg samt flera gäster till vardera klubb var vi ett härligt stort gäng på 30 tjejer som nyfiket klev in på Briscapo i Vantinge denna blåsiga och kalla torsdagskväll.

Inne på Briscapo fick vi ett varmt mottagande av Ingmar och Robina. Lisa Grönander hälsade alla välkomna och informerade om upplägget för kvällen och lämnade över ordet till ordförande Tove Hermansson, som kort berättade om LC.

Sedan var det Ingmar på Briscapos tur att ta över stafettpinnen.

Briscapo “British Scandinavian Pottery” grundades 1945 av Kapten Lundqvist i Stockholm som ett grossistföretag för engelska och svenska kvalitetstillverkare av kristall och porslin. Två år senare såldes företaget till Gösta Åslund och Nils Widlund, som flyttade huvudkontoret till Växjö. Sedan 1984 ägs bolaget av Ingmar och verksamheten flyttades till Ängelholm/Vantinge. I dag är Briscapo generalagent, importör och distributör för Sverige för Denby, Nachtmann, Pimpernel, Portmeirion, Royal Worcester, Saleen, Spiegelau och Spode. Stolt berättade Ingmar att 90 procent av produkterna i sortimentet är Europeiska.

Med vars ett glas vin i handen fick lära oss hur otroligt stor skillnad det är på doft och smak på ett vin beroende på vilket glas man dricker ur.

Detta företagsbesök får tummen upp och högsta betyg, vi rekommenderar varmt ett besök!

Efter lite shopping med generös rabatt var det dags att bege sig hem till Lisas bror som kvällen till ära öppnat upp sitt hem i tron om att det skulle komma 10-12 tjejer. Vi kan säga att han blev “lätt svettig” när det visade sig vara några fler…. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum. Paj, sallad och bröd som med gemensamma krafter tillagats av oss tjejer i arrangerande klubb dukades fram.

Kvällen till ära fick SISTERS pokalen stå i mitten och glänsa. Sisters vandringspris är nyligen instiftat i syfte att vi inom distriktet ska träffa andra klubbar och att främja nätverkande. Vill med detta säga att vi i Båstad kammade hem pokalen!

Mat, möte, 3-minuter och en massa härliga skratt avsluta denna lyckade kväll när LC är som bäst!

Lisa Grönander
LC140 Båstad