Mitt liv som DO

Mitt liv som DO

Efter att ha fått frågan i tre år, tackade jag äntligen JA till att bli distriktsordförande.
Det är ett av mitt livs bästa beslut! Efter bara några månader på uppdraget, kan jag sammanfatta på följande sätt: Allt våra sex hjärtan symboliserar, men gånger 10, eller nej, gånger 100!

Jag har sedan KOM, besökt sju av tio klubbar som mitt distrikt består av. Överallt har jag fått ett fantastiskt bemötande av alla de underbara kvinnor, ja ni alltså, som finns ute i alla klubbarna.

do4KOM blev startskottet, för en ännu starkare gemenskap i distrikt 5, då vi gick samman och stöttade Sunne i dess ansökan om Riksmötet 2015. Det glädjerus, som utbröt när det stod klart att Sunne tog hem omröstningen visste inga gränser och bubblar än idag ute i distriktet. Plötsligt är det inte bara Sunne (och Arvikas herrar) som fått chansen, utan hela distriktet känner sig delaktiga och har erbjudit sig att hjälpa till. Insikten om att vår minsta klubb, Sunne, vågade och vann inspirerar!

do5Besöken i klubbarna har bland annat bjudit på pistolskytte, spinning, indisk afton och företagsbesök. Spinning ja, DO uppdraget har verkligen inneburit att jag kastas in i nya utmaningar. När jag fick höra på KOM att det skulle bli en sportsatsning, tänkte jag: Hjälp! Jag som inte är det minsta sportig!
Men en viktig sak har jag lärt mig om livet. Så fort jag tänker tanken: ”Det där är inte min grej…” Då är det precis det jag ska prova! Och universum brukar visa vägen, genom att skicka människor och möjligheter min väg. Detta har hänt sen jag började mitt uppdrag som DO:

 • Jag delade rum på KOM med två härliga tjejer, varav en laddade för New York Maraton. Galning, var min första tanke. Ge henne en inspirerande rumskamrat, tänkte universum.
 • När jag kom hem från KOM fick jag ett sms av min chef: Träning med PT varje måndag kl.08.00 från och med nu! Jag började svettas redan när jag läste.
  Hon behöver en spark där bak, tänkte universum.
 • DO besök i Sunne. De var lite hemlighetsfulla om aktivitet, men bad mig ta med träningskläder. Väl på plats: Spinning! Jag dör, tänkte jag.
  Det gör du inte alls, sa universum.
 • På egna klubbprogrammet upptäckte jag min största skräck: Löpträning! Jag kan ju inte springa! I panik läste jag Martina Haag som uppladdning.
  Heja heja, skrek universum efter mig när jag tog mina första stapplande steg i spåret.
 • Sen kom joggingskolan. Intervallträning, sa inte löparinstruktören att det kanske var min grej förra mötet? Jag testade första veckan och klarade det!
  Vad var det vi sa, mumlade universum nöjt.
 • Och sen har det bara fortsatt, inte alltid enkelt, men ge upp? Aldrig!
  Jag har också haft turen att en ordförande i distriktet är PT (personlig tränare) och uppmuntrar mig ständigt med peppning och hejarop. Tack Jenny!
 • Nu har jag utmanat hela mitt distrikt att vi ska göra Vårruset i maj!
  Tack universum, för att du visar vägen!

do1Som DO har jag också fått en inblick i, vilket otroligt arbete presidiet och huvudstyrelsen lägger ner för vår förening. Jag är så glad att få vara en del av denna härliga grupp i år! Jag hoppas du som läser detta tar dig en funderare på att kandidera till DO eller annat uppdrag inom Ladies Circle. Det är en fantastisk upplevelse och jag har ”the time of my life”!

do3Jessica Lundbom Jensen
LC 118 Åmål

Är DU intresserad av distriktsordföranderollen?
Kontakta din DO för mera information.