MTM i Lichfield

MTM i Lichfield

Då var det dags för delar av LC 140 Båstad att bege sig ut på internationellt möte, närmare bestämt MTM för GB&I i Lichfield England.
Resan började torsdag middag med tåg från Båstad till Kastrup och vidare flyg till Birmingham. Väl framme i Birmingham tog vi tåget till Lichfield.

Fredag förmiddag ägnade vi oss åt shopping för att sedan under eftermiddagen gå till Guildhall för registrering. Där blev vi upphämtade av Clare Ellet som var vår homehost under helgen. Hemma hos Clare som är Area Charman bodde även delar av LCI-styrelsen samt Lara Larchello som är Media &PR ansvarig för LC GB. Efter rekordsnabbt ombyte var det åter in till Guildhall för invigning av helgen. Stadens borgmästare Mrs Sheelagh James och Ladies Circle Englands ordförande Alex Bennett höll tal och helgen blev officiellt invigd.

Lördag morgon var det att kliva upp med tuppen och ta sig in till The George Hotell för MTM.
LCI president Gry Haugen redovisade vad LCI styrelsen jobbat med fram till dags datum.
Vi jobbade i grupper med bl.a. en fråga som kom ifrån Sverige om hur man kan göra våra möten mer moderna och effektiva. Vi kände oss stolta som svenskar när denna frågan togs på största allvar och jobbades hårt med. Ett bra förslag som kom fram gällande vår omoderna röstningsmetoder var att rösta via en app. Att se till all folk kommer förberedda till mötena så att varenda punkt inte ska behövas läsas igenom. En annan fråga som kom upp var det här med nummerklubbsutbyte, något som Round Table har och fungerar fint. Mycket annat diskuterades, det finns att läsa på nätet.

Efter mötet hade vi anmält oss till Guidad tur med namnet Priests, pubs and prostitutes…….
I ett fantasktiskt vackert väder blev vi guidade av Ian som med sitt härliga sätt berättade och visade oss den fina staden Lichfied. Lichfied har fantastisk historia och byggnader som dateras ända till 1400-talet. Vi fick även se och höra historien om den vackra katedralen besöka Charles Darwins pappas hus.

Lördag kväll var det galamiddag med tema Union Jack så det var en färgglad skara som samlades på McKenzis restaurang för mingel och middag. Självaste Robbie Williams (Englands bästa lookalike) sjöng och skakade höfter till allas glada jubel. Kvällen avslutade vi med att gå igenom sortimentet i Ginbaren.

Söndag morgon var det farewellbreakfast och resa hemåt. Vi kan blicka tillbaka på en fantastiskt givande helg och vi rekommenderar varmt våra systrar att ta steget ut från sin comfortzon och vidga sina vyer.

In Friendship
Lisa och Kirsten
LC 140 Båstad