MTM Nordic – Light up the dark!

MTM Nordic – Light up the dark!

I mörkaste januari möttes över 200 entusiastiska Elcor i Göteborg för att tillsammans Light up the dark!

Teamet bakom arrangemanget slet in i det sista med att fixa namnlistorna, maten, drycken, musiken, lokaler och dekorationer. I månader har klubbarna i Göteborg träffats och planerat för ett bra möte och en fest som lyser upp i januarimörkret.

Fredag lunch. Vid registreringen på Hotel Riverton möttes inresande deltagare av LC110 Terra Nova Götheborg, som dagen till ära ordnat med hembakta kakor till en klassisk svensk Fika. Stämningen steg allteftersom fler och fler anslöt och den där speciella känslan som inte riktigt går att beskriva spred sig – skratt, kramar, gemenskap, återförening, nya vänner och massa kärlek.

När mörkret lagt sig och det var dags för Get together party, tände LC135 upp Ullevi Lounge i en ljusskrud för fest och middag. Det glittrade överallt i blått och vitt medan bubblet flödade och minglandet övergick till kvällens första underhållning, Quiz. Och, som alltid, när det handlar om eLCor så slutar man aldrig att förvånas över det fantastiska engagemanget och drivkraften. Alla hade tagit temat på fullaste allvar och under Get together-partyt sågs ljusslingor användas på helt nya kreativa sätt, Luciatåg som spred glans omkring sig och överallt alla skrattande och pratande tjejer. Nya vänner och gamla bekanta som möttes, dansade, pratade och umgicks. De sista tappra att lämna dansgolvet var våra vackra finska eLCor.

Lördag morgon. Utan det minsta spår av gårdagskvällens festande samlade vi ihop oss för mötet. Några timmar av full koncentration, röstning och val som gjordes.

Från vår LCI board deltog president Gry Haugen, vice president Anne Ahlefelt och weblady Hildur Halldorsdottir. De informerade om vad som är på gång inom LC internationellt. Under mötet gavs också tid för gruppdiskussion. Vi diskuterade bland annat om vi skulle dela upp LCI i fem regioner istället för dagens fyra, hur man kan göra LCI möten mer effektiva och kostnader för MTM mötet. En eloge till boarden och alla deltagare som hjälpte till att hålla tiden och gjorde så att mötet kunna fullföljas på ett effektivt sätt. Efter mötet bar det av på rundtur i stan med ett utmärkt transportmedel, spårvagn. Ett kallt, grått och dimmigt Göteborg på utsidan vagnarna men så mycket värme, ljus och kärlek inne i vagnarna. Med kunniga guider, bubbel igen och Göteborgs vackraste gator blev känslan ett minne för livet.

Hotel Riverton kan aldrig ha haft så många förfester på rummen som innan middagen på lördagskvällen. I korridorerna blandades många olika språk med skratt och överallt sågs tassande snygga, festklädda kvinnor.

Den fantastiska trerättersmiddagen berömdes från alla håll och under tiden som maten avnjöts höll Anna Andersson i taktpinnen som toastmaster. Ett uppdrag som hon utförde med bravur. Talen haglade, lottor såldes och överallt hördes sång och skålande. Det delades ut presenter och lovord ända till sista droppen var urdrucken och tallrikarna var tomma. Då satte DJn igång. Kvällen var långt ifrån slut. De sista tappra tog sig upp till Skybaren för att kunna njuta av de sista timmarna tillsammans innan ännu ett möte med fantastiska människor var över för denna gång. När bartendern släckte ner baren och man tydligt kunde se ut över ljusen i Göteborgsnatten, då var det dags. Till nästa gång vi ses och lyser upp mörkret med vänskap, ärlighet, kärlek, tolerans, positivitet och tillit.