När man träffar gamla vänner för första gången eller hur jag blev en del av familjen

När man träffar gamla vänner för första gången eller hur jag blev en del av familjen

”Ville du ha sällskap på turen?” var inledningen. ”Vart ska vi förresten och borde jag packa något särskilt?” kom jag på att fråga dagen innan resans start.

Round Table killen jag åkte med hade jag träffat ett par gånger tidigare. Vi hade mötts på en fest, ätit en lunch tillsammans och han hade försett mig med pommes frites när jag mest av allt behövde det. Ni förstår, jag var, till en början, något tveksam till arrangemanget. Jag och han, som jag knappt kände, och folk jag aldrig träffat tidigare. Men jag hade inget planerat och jag insåg att en roadtrip var precis vad jag, som bävat inför att vara sysslolös under mitt livs första semester, behövde. Så, med en resväska (utan festkläder, dumt, men med träningskläder, också dumt) och baksätet fullt med vin påbörjade vi LC/RT-resan norrut.14002495_10153581524150670_1787306143_o

Första stoppet var Varberg. “Vem ska vi bo hos?” var frågan på vägen dit. Jag fick svaret: en RT-kille och hans sambo. Jag hade ingen aning vad som väntade. Hur är RT-killar? Hur kommer han reagera när det kommer en person som han aldrig har träffat? Svaret fick jag direkt: en öppen famn. En kram och ett: “Hej! Vad kul att du är här!” Resan tog oss vidare till Norrköping och Söderköping. Plötsligt låg jag i en pool, drack bubbel och tittade ut över ett slott. “Hur hände det här?” tänkte jag.

Det var aldrig någon tvekan om att jag var välkommen. Alla har öppnat sin dörr, sitt hem och sina linneförråd som om jag vore självklar. “Jag hörde att det var en eLCa som skulle komma, då vet jag ju att det är bra folk och att det kommer att bli roligt” är kommentaren jag bär med mig.

Under sommaren har jag mött eLCor och RT-killar. Jag har blivit inbjuden i folks hem som om vi vore gamla vänner. Jag har fått se nya städer och prova på nya saker, ständigt påhejad av systrar och bröder. Även efter den inledande roadtripen har besöken och möten med eLCor och RT-killar fortsatt och jag har alltid känt mig lika välkommen.14012680_10153581524110670_1237768192_o

Jag har tidigare sagt att jag under mitt första år var förälskad i LC och att jag blev kär under
riksmötet i Värnamo. Under den här resan fick jag träffa familjen. Och jäklar vilken familj det är.

Vad jag vill säga sammanfattar jag i några punkter:
1. Herregud, vilket fantastiskt nätverk vi har!
2. Tack till alla som välkomnar mig och alla andra på det fantastiska sätt som ni gör!
3. Våga säga ja. Säg ja till inbjudningar och till att testa nya saker.
4. Skit i träningskläder, packa festklänningar istället.
5. Res, hälsa på och låt folk hälsa på er.

Kramar från
Malin Andersson, LC5 Malmö, med resväskan redo och med en ledig soffa.13950847_10153581524135670_121319293_o