Nya möten för livet framåt

Nya möten för livet framåt

 

Berlin1
Finns det något som för klubbmedlemmar närmare varandra än att dela en resa? Sedan kan resan vara till ett RM, DM, en kickoff men ännu bättre är väl ändå en långweekend. Tid att prata med alla, möjlighet att upptäcka nya sidor hos varandra och tillsammans dela nya upplevelser och möten. Utveckling för dig som individ och utveckling för klubben! De senaste 5 åren har vi parallellt med god närvaro på ovan nämnda möten faktiskt varit på tre klubbresor i Europa. Detta tack vare engagerade medlemmar som tagit på sig rollen som reseplanerare och reseledare.

Resan denna höst var lite mot alla odds men kanske även den mest välbehövliga. Det sista verksamhetsåret har det nämligen fötts 5 bebisar och vi har fyra till på gång. Snacka om babyboom utan dess like. Varberg gör i alla fall sitt för att säkra återväxt till LC. Detta faktum till trots var det extra roligt att vi faktiskt kom iväg hela 10 av 15 medlemmar i klubben på detta Berlinäventyr.

Efter en mycket smidig resa från Landvetter till Berlin på cirka 1 timme och en ännu smidigare transfer till hotellet på torsdag eftermiddag kändes allt perfekt. Det enda som kanske gav lite smolk i bägaren var vädret. Kallt, rått och regn men vad gör väl det i trevligt sällskap och runt hörnet låg bästa shoppinggatan så vi som packat lite väl optimistiskt kunde lätt åtgärda denna fadäs. Efter en sen lunch på en trevlig italiensk krog runt andra hörnet av hotellet, beläget i kvarteren runt Kurfürstendamm tog vi igen oss ett par timmar på rummen innan det var dags för att träffa LC 5 Berlin.

Berlin3Berlinklubben hade bjudit in oss till en genuin tysk restaurang av den traditionella sorten. När vi väl kom fram till detta inte helt enkelt lokaliserade etablissemang var det verkligen så tyskt det bara kan bli. Det serverades självklart hemgjort öl, korvar i grå-beige ton, snitzlar stora som elefantöron och sönderkokta grönsaker. Trots blygsamma stilpoäng för utseende och presentation var allt fantastiskt gott. Men huvudnumret denna kväll var ju såklart att träffa och ha gemensamt möte tillsammans med Berlinklubben. Som tur var pratade de utmärkt engelska för av oss 10 var det 1 person som kan göra sig förstådd på tyska.

Det blev en fantastisk trevlig kväll och Martina i Varbergsklubben höll ett mycket imponerande 3-minuter på engelska. Berlinklubbens verksamhet skilde sig en del från oss. De träffas t.ex. bara en gång i månaden, har inte 3 minuter och arbetar med ett speciellt välgörenhetsprojekt lokalt. Vi fick till vår förvåning även höra att de lever ett ganska isolerat LC liv med närmaste klubb 2,5 timmes resa bort! Mätta och belåtna avslutade vi sedan kvällen med en egen guidad tur med värdklubben i Berlinnattten. Vi hade turen att pricka in Berlins ljusfestival denna resa och många av de pampiga palatsen och kyrkorna var en del av denna häftiga installation.

Berlin2Efter en bastant frukost inledde vi tillsammans fredagen på en hop-on-hop-of buss och hade turen att få en buss med en livs levande guide istället för den bandade varianten. På denna tur betade vi av de flesta av Berlins sevärdheter och självklart var Checkpoint Charlie och Berlinmuren pit-stop på resan. Än idag är det är ett svårt faktum att förstå hur denna mur var Berlinarnas verklighet under så många år och hur detta påverkad staden och Tyskland. 2/3 av Berlin blev sönderbombat under kriget och än idag fortgår återuppbyggnaden av stadens vackra byggnader. Efter mer sightseeing, shopping etc. avslutade vi kvällen på en mycket trevlig japansk restaurang som hette Diatokai.

På lördagen förkovrade sig en del av gruppen ännu mer i Berlins sevärdheter medan några av oss gjorde stan och shoppade loss. Efter ett snabbt ombyte på hotellet fortsatte äventyret till den forna östtyska sidan, först så gick vi längs med den gamla Berlinmuren över en gammal bro och fortsatte sedan in i de mysiga kvarteren i Kreutzberg. Där åt vi sedan en gemensam middag på en Italiens restaurang för att avsluta kvällen med champagne uppe i det mäktiga TV tornet. Bättre utsikt över staden går knappast att få.

Berlin5

Eftersom vi inte skulle åka hem förrän sent på söndag fick vi en hel dag i Berlin även på söndagen. Vi åkte återigen till forna Östtyskland till kvarteren Lichtenberg och blev denna söndag välsignade med sol och tillstymmelse till lite värme. Detta vackra höstväder utnyttjade vi såklart till långfika i solen… samt mycket spännande besök på kvartersloppisarna som verkade blomstra i dessa kvarter. Naturligtvis avnjöts även en och annan apfelstrudel i gigantiska format.

En sista sak. Ni som funderar på att resa tillsammans i klubben, sluta med det och åk på klubbresa redan till våren. Varför inte på klubbcharter i NYC?

Vid tangenterna
Eva Wernborg Andén,  LC 132 Varberg,

”Nya möten för livet framåt”

Berlin4