Nyfiken på riksmötet?!

RM2016-4Jag unnade mig ett trevligt samtal till vår riksmötesgeneralska, Mari Peterson, som just nu laddar inför slutspurten innan Ladies Circle och Round Table, den 19-22 maj, intar High Chaparral för några dagars möten, nätverkande och trevligheter.

Hej Mari. Nu börjar det dra ihop sig inför RM. Hur känns det?
Det är ju jättekul! Det roligaste var nästan när Karl Andersson, från Round Table, kom och frågade mig om vi skulle arrangera ett riksmöte. Absolut, vad roligt svarade jag! Men.. Vad gör man på ett riksmöte? Jag hade ju inte varit på ett RM innan.

Att vara riksmötesgeneralska har skapat många nya möjligheter. Jag får möta en massa härliga människor som jag inte skulle träffat annars, besöka nya platser, bli homehostad (få bo över hos) trevliga värdfamiljer och uppleva Ladies Circle på ett helt annat sätt. Fantastiskt.
Det är jätteroligt men såklart också ett ansvar. Det är ett stort arrangemang där allting ska klicka och fungera.

Vad innebär rollen som riksmötesgeneralska?
Jag är med i samtalen med vår samarbetspartner, High Chaparral, där vi sätter ramarna för arrangemanget och hur allt ska läggas upp. Jag är också med och marknadsför evenemanget, men det har faktiskt inte varit så svårt. De flesta är ju så positiva till våra riksmöten och många visade tidigt intresse för att komma till Värnamo.

_MG_4704Vi har en styrelse på totalt åtta personer (fyra från LC och fyra från RT) där ansvarsområdena är uppdelade. Jag har inga direkta uppgifter i styrelsen, utan ställer upp där det behövs.

Det är otroligt skönt att ha en samarbetspartner som High Chaparral. De ser inga svårigheter, bara möjligheter och de är vana att arrangera större evenemang. Det gör såklart att vi känner oss trygga med dem. Dessutom är det skönt att ha en huvudleverantör som kan tillgodose de flesta behoven vi har (lokaler, boenden, mat, aktiviteter etc.).

Hur många är anmälda till riksmötet just nu?
Senaste siffran var 850 personer, vilket är jätteroligt. Det går bra att anmäla sig ända till den tjugonde april, sedan börjar vårt stora arbete med att få ihop allt.

Hur ser det ut med boende och aktiviteter?
Trycket på boende och aktiviteter har varit stort, men det finns ännu möjlighet att bo på campingen i husvagn eller husbil vilket jag rekommenderar. Det är nog roligast att bo på plats där allt händer.

Vi har öppnat upp för att efterboka aktiviteter om man vill. En del aktiviteter blev fullbokade på en gång. “Stylingen” blev till och med överfull eftersom så många gick in redan vid öppning och bokade samtidigt, vilket systemet inte riktigt klarade av. Men det är ett angenämt problem.

Vi har kunnat lägga till två aktiviteter i efterhand, pistolskytte och lyxen på Strandudden. Båda kommer garanterat bli väldigt bra och där finns ännu platser om man är sugen.

_MG_4829Du är ju fantastiskt duktig på att sy själv och jag förstår att du kommer gå klädd i “egensydda” klänningar under helgen. Men, det finns säkert fler än jag som absolut inte är vän med symaskinen. Vad har du för tips till oss?
High Chaparral har en webshop, länken finns på vår RM-hemsida (www.rm2016.se), där de erbjuder oss 10% rabatt. Skriv bara “RM2016” i kommentarsfältet så får du rabatten. Butiken ligger alldeles utanför entrén till High Chaparral och kommer hålla öppet hela RM-helgen om man vill handla/komplettera något.

Det är ju annars roligt med egna sydda kläder, kanske finns det någon i bekantskapskretsen som är duktig på att sy och villig att hjälpa till? Jag har själv inte börjat sy mina kläder ännu, men tänker att det finns gott om tid. Hela tio veckor kvar, fast jag måste nog vara klar med mina kläder innan registreringen stänger , om fyra veckor, för sedan kommer vi ha fullt upp med evenemanget.

Man kan också kontakta en lokal teaterförening eller studentförening. De brukar ha ganska välfylda kostymförråd och kanske kan tänka sig att låna eller hyra ut lite kläder.

Men.. Det behöver egentligen inte vara så avancerat om man inte vill. Ett par snygga jeans, rutig skjorta och cowboyhatt så är du “kittad och klar”.

Tror du att många kommer gå “all in” och ha westernkläder hela helgen?
Ja, det tror jag faktiskt. Åtminstone kommer vi att få se en massa cowboyhattar och pistoler hela helgen. Man kan ju till och med  välja att ha temakläder på lördagens bankett, men då får man tänka på att vara lite mer stilfullt klädd. Det är trots allt en bankett.

Har du några “sista minuten-tips” till alla oss som längtar efter riksmötet?
Absolut! En packlista. Bekväma skor, resorb och öronproppar. Välkomna till Värnamo!

Tack för att jag fick en liten pratstund med dig, Mari. Det ska bli väldigt roligt att få komma till er på High Chaparral.
//Annika Stagård – redaktör LCS 2015-2017

_MG_4752