Om du har en idé – Go for it!

Denna höstkväll träffades vi på VEM som är ett av de ledande rekryteringsföretagen i regionen. Christina Hahn som är grundare av VEM tog emot oss och berättade om sin bakgrund, verksamhet och framförallt sitt entreprenörskap vilket vi alla tyckte var mycket inspirerande! Christina vågade ta klivet och starta eget, för att själv kunna styra sin tid och för att hon hade en idé som hon trodde starkt på. 1998 startade hon sitt första företag, CochC personaluthyrning, som på två år växte snabbt till att ha 100 konsulter. Företaget blev sedan uppköpt av Poolia där Christina arbetade fram till 2002 då hon valde att återigen satsa på att starta nytt företag och då grundades VEM. Från början var tanken att detta nystartade företag skulle hyra ut eller supporta företag med HR-frågor, men ganska snabbt ändrades idén till att fokusera på rekrytering och särskilt chefsrekrytering. VEM blev utsedd till årets Gasellföretag åren 2007 och 2008 och har även fått andra utmärkelser. Christina är en kvinna med många idéer som vågar ta klivet att förverkliga dem. Det som hon tar ställning till när hon ska hoppa på något nytt är:

  • Passion – stark övertygelse
  • Risk – Worst Case scenario
  • Go for it!

Idag har Christina även startat upp ett holding bolag, Hahn Holding AB, där hon driver Hahn House – exklusiva mötesplatser i kreativa miljöer. Tror alla runt bordet blev enormt inspirerade av Christinas resa och det bubblade nog runt lite tankar hos många av oss om att starta eget.lc13_do

Efter besöket på VEM åkte vi hem till Heléne för att ha vårt möte och äta dessert. Vi hade återigen många gäster på mötet, vilket är fantastiskt roligt. Dessutom hade vi besök av vår DO Mimmi Wahlén Andersson. Det är så mysigt i höstmörkret att sitta ett gäng tjejer med tända ljus och en kopp te och bara ha det trevligt.

På temat ”Utveckling och utmaningar” pratade vi om att hitta rätt sätt att kunna hantera nervositet och rädsla inför olika situationer och utmaningar.

Ännu en underbar LC-kväll full med energi har gått till ända!

LC13 Jönköping