På galamiddag bland färgsprakande och vackra ladies

Efter en otroligt skön lördag, som bland annat fram till tidig eftermiddag spenderats i pyjamas då vi uppkrupna i en soffa pratade om allt vi varit med om, om livet hemma och om allt där emellan, så var det dags att ta tag i förberedelserna inför kvällen. Outfitten packades upp, slätades ut och sattes på, make up och hår fixades, och vi kunde bara le åt det faktum att den lockhåriga plattade och den rakhåriga lockade. Någon timma senare var vi klara och gick över till våra grannar norskorna för att skåla in kvällen.

Efter diverse utbyte av komplimanger tog vi oss till bussen som skulle ta oss vidare till galan. Det märktes på stämningen att vi hade spenderat två dygn med varandra. Vi satte oss i bussen utan tanke på landstillhörighet och stämningen var genomgående sprudlande. Vi anlände efter ungefär 20 minuter till Skansen, där galamiddagen skulle äga rum. Vi fullständigt översköljdes av beundran av alla färgsprakande och vackra ladies. Nu vet vi hur det känns att vara en del av en blombukett!

Vädret tillät en fördrink utomhus och vi passade även på att fotas i en av flera snygga ramar. Därefter gick vi in i salen där de runda borden var snyggt utmärkta med rosa heliumballongersiffror och att det var en idrottshall vi satt i märktes det inget av. Vi hade våra bordsnummer på passerkorten och kunde snabbt hitta våra bord där förrätten var uppdukad. Det tog en stund innan alla hade slagit sig ned på sina platser. Trots mycket minglande under de senaste dagarna så hamnade vi bredvid helt nya vänner och fick igen möjlighet att utforska nya kulturer och levnadssätt.

Mitt i den vackert dekorerade salen fanns det en uppbyggd scen som tidigt intogs av kvällens toastmaster. Han guidade oss vidare genom kvällen och introducerade LCI-prominenta talare. Både det avgående och det, sedan dagen innan, sittande presidiet fick välförtjänt uppmärksamhet och vår nu FRO Jenny Hultman hade en självklar plats på scenen, där hon i vanlig ordning bjöd på sig själv.

Under kvällens middag som bestod av en fantastisk meny med något för alla så blev det mycket prat och skratt och ännu fler nya vänskapsband knöts till toner av Volbeats ständigt spelade ”For Evigt”. Det visade sig dock vara en utmaning att få hundratals lyckliga och pratglada ladies att vara tysta, och då scenen var delvis skymd för en del bord så tog sorlet lätt över under tal och framträdanden. När desserten var uppäten och de sista talen hade klingat ut så började festen. Ett band bestående av två män med gitarrer hade nog aldrig haft en bättre publik än de hundratals sjungande och dansande ladies som fanns framför dem.

Att detta års LCI-motto var ”Expand your angelhearts” både kändes i hjärtat och syntes i detaljer och utsmyckningar, och de över 800 färgglada, vackra och glädjefyllda kvinnorna verkligen kändes som våra systrar. Vilken familj och vilken kväll!

Simil Bertilsson och Jessica Bergstrand
LC99 Mjölby