Pärl Event – ”Jag bär TEAL”

Pärl Event – ”Jag bär TEAL”

LC 104 Kungsbacka samlar in pengar till Forskning för Gynekologisk Cancer.

En tidig lördagsmorgon i november 2014 så samlades en grupp förväntansfulla tjejer utanför en lokal i Kungsbacka.

Idag skulle vårt stora “Pärl Event” gå av stapeln. Vi var väl förberedda och hoppades på en succé. Vårt mål var att pärla och sälja 100 armband vilket då skulle generera 10 000 kr till Forskningen för Gynekologisk Cancer.

Bild_Jag bär TEAL

Vi hade fixat en lokal där det fanns utrymme för ett stort ”pärlbord” i mitten samt möjlighet att köpa fika. För att sysselsätta barnen under tiden som föräldrarna pärlade hade vi även barnaktiviteter såsom ansiktsmålning, fiskedamm och en pysselhörna. De barn som var tillräckligt stora pärlade naturligtvis också. Även dessa sidoaktiviteter gav en slant till insamlingen.

Varför har vi då valt just detta projekt? Gynekologisk cancer är den näst dödligaste cancerformen hos kvinnor världen över, näst efter bröstcancer. Då Gynekologisk cancer drabbar våra mest privata kroppsdelar har många svårt att prata om den. En av våra medlemmar tog upp detta ämne då en f.d. kollega drabbats – en ung tjej med hela livet framför sig. Här kommer en kort beskrivning av N´s resa som berörde oss och fick oss att ta detta initiativ:

Förra året fick N cancer. En allvarlig sort som spridit sig tillräckligt för att hon skulle frukta för sitt liv. Gynekologisk cancer blev diagnosen. Färgen TEAL är färgen som representerar gynekologisk cancer (äggstock, livmoder och livmoderhalscancer). Trots att denna cancerform är så vanlig är färgen TEAL näst intill okänd i Sverige. Hennes mål är nu att göra denna färg känd runt om i Sverige varför man pärlar armband som sedan säljs där överskottet går till gynekologisk cancerforskning.

Tanken var att N skulle varit med vid vårt PärlEvent men tyvärr var hon så dålig vid denna tidpunkt att hon inte orkade. Detta gjorde oss ännu mer taggade att verkligen göra vårt yttersta för att pärla och sedan sälja de armband vi fått ihop Vi är så glada att vi nådde vårt mål!!!! Resultatet blev 104 armband vilket i sin tur genererade 10 400 kr till organisationen ”Jag bär TEAL”.

 ”Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi göra skillnad!!”

 Malin Linekrans
LC 104 Kungsbacka