Reseberättelsen för LC89 Lindesberg: Klubbträff med LC85 Falkenberg

Reseberättelsen för LC89 Lindesberg: Klubbträff med LC85 Falkenberg

Det var äntligen dags – årets hemliga resa för LC89!
Vi var sex stycken tjejer (fem medlemmar och en pastare) från Lindesberg som såg fram emot en helg tillsammans. Vi samlades i Örebro hos klubbisen Alejandra för att fira resans början med lite bubbel och snacks. Då blev resmålet avslöjat (redan lätt gissat av de flesta!): Steninge, Västkusten. Själva huvudaktivitetet höll reseledarna Alejandra och Kirsty för sig själva än så länge.

LC 89

Trots att området nyligen hade drabbats av stora mänger regn (till och med översvämningar), hade vi mycket tur med vädret under helgen. Det regnade ordentligt när vi kom till Steninge, men resten av helgen var för det mesta soligt.

På lördag morgonen blev det många frågor runt frukostbordet angående dagens hemliga aktivitet: ”Vad ska vi ha för kläder? Behövs verkligen gummistövlar?” ”Ta det lugnt tjejer!”, blev svaret, ”Släpp kontrollen nu och ’go with the flow!’”

Vi åkte norrut circa 20 minuter till vårt första stopp. Där träffade vi sju härliga tjejer från LC85 Falkenberg som skulle också var med oss på aktiviteten (sex medlemmar och en pastare). Efter en kort presentation och lite dryck och tilltugg, fortsatt resan nordväst. (”Ska vi rida häst? Ska vi åka go-cart? Plocka svamp i skogen?”) ’

rese1

Till slut kom vi fram till Ästad Gård, en vingård/spa och konferensanläggning mitt i Hallands idylliska landsbygd. Först blev det en vandring genom vinodlingen och vineriet med vår guide Clas. Vi fick höra om konsten att odla vin i Sverige och om visionen med Ästad Gård. I 2010 planterades 15,000 vinstockar av druvsorten Solaris, en korsning av Muscat Ottonel, Riesling och Pinot Gris. Gården kommer att ta sin första skörd i höst, och förhoppningar att de första flaskorna av mousserad vin blir klara tidig sommaren 2015. Vi ser fram emot att provsmaka det! Efter vandringen blev det vinprovning i baren. Tre olika vin provsmakades, med varierande ”betyg”.

Därefter lämnade vi Ästad Gård för att avnjuta en god lunch på Laxbutiken, en restaurang utanför Falkenberg som erbjuder Sveriges största laxsortiment: Mums! Det var jätteroligt att träffa tjejerna från LC85 Falkenberg, och under lunchen diskuterades många olika ämne, och även planer om en eventuell träff i framtiden. Vi från LC89 Lindesberg säger, ”Välkomna till Bergslagen!”

// Kirsten Nilsson