Reseberättelser LCI: AGM

Put my heart up
Uppfylld, Lycklig, Energi, Kärlek, Kamratskap, att få vara del av något så värdefullt som Ladies Circle är känslor som väller över mig såhär efter mitt första LCI möte. Jag kommer hela tiden på mig själv med att sitta och le bara vid tanken på LCI dagarna. Minnesbilder ploppar upp i mitt huvud och intrycken börjar sakta men säkert att falla in i sina minnesrutor för att plockas fram när livet känns grått och tråkigt. Telefonen signalerar nya vänner på facebook och taggningarna rullar in på alla fina bilder som har tagits under helgen …ja tänk vad lite som kan få en att känna sig så speciell! Jag har mött nya vänner från hela världen och vi har alla något så stark gemensamt som ett LC band och det känns verkligen när man pratar över alla livsöden, kulturer och traditioner.

Mitt starkaste minne är nog ändå Cindy, vilken kvinna, vilken människa och vilken härlig tid hon har haft det här året med Ladies Circle. När hennes olika presentationer, avtackningar, avskedstal rullar på vita duken känner jag ett otroligt sug att få vara i hennes kläder och att få ”put my heart up” för LC, välgörenhet och att få chansen att göra skillnad för våra systrar men inte minst för andra människor vi möter dagligen och för de som verkligen behöver det i vår omvärld och såklart i Sverige.

Kommer jag att resa på ett LCI igen…..Jajemen det kommer att bli många resor för min och min klubbsyster Lisa del. ”Dreamteam från Västervik” får bli namnet.

Jag fick förmånen att återberätta kortfattat om AGM mötet och här följer min berättelse där jag har utelämnat beslut och bara gått på de mjuka värdena.

Fredagen den 29 augusti beger vi oss till Congress Hall of Lithuania där vi möter upp delar av den svenska delegationen på plats. Vi går upp i en stor aula där alla medverkande länders flaggor svajar och det härligt sorl vilar i lokalen av olika språk, tonfall och skratt.

Cindy förklarar mötet öppnat och Israels president får äran att tända vänskapens ljus och vi tänker på alla som inte är med oss. Italiens president läser sedan våra värdegrunder och mötet startas. Rina Laenen från Belgien håller 3 minuter om LC och att det är Glädje, vänskap och nätverkande.

Mauritius, Tunisien, Uganda och Ukraina väljs in som nya associerade LC länder och mottages med stående ovationer och applåder.

Zimbabwe vinner vandringstrofén för att de växer mest i antal medlemmar och Finland för att de har högst deltagande under LCI Vilnius.

AGM1

Vi fikar och får smaka god inhemsk glass, goda kakor och Round Table bjuder på sin egen champange så länge det räcker vill säga 20 flaskor till 300 personer måste väl ändå vara good enough 😉

AGM

Vi väljer en ny board för 2014-2015 och Shantess blir vår nya president och mötet avslutas med sång, dans och skratt i en sann LC-anda
In friendship and service
Annika Källmark LC43

Kärlek, skratt och färgsprakande eLCor
På LCI så är själva mötesförhandlingarna på fredagen istället som på våra svenska riksmöten på lördagen. Idag är det tidig fredagsmorgon och dags för det vi har åkt till Vilnius för, AGM.

Vi svenskor samlades i lobbyn för att sedan sätta oss tillsammans under mötesförhandlingarna. Alla hade vi hatt på och det är kul att se så många olika huvudbonader. Det anordnades hattävling och Frankrike vann med deras coola Eifeltornethattar, helt rätt vinnare enligt undertecknad.

bild 1

Mötet gick rätt så fort och jag tycker att det är intressant med mötesförhandlingarna. Nationalsången för värdlandet Litauen spelades upp, samt nationalsångerna för deltagarna i LCI:s presidie.

Några av besluten som togs var att Ruth från Botswana valdes till Vicepresident, Ruth från GB&I till sekreterare och Danmark till att anordna LCI 2017. Fyra nya länder kom med i LCI; Uganda, Ukraina, Tunisien och Mauritsius.

Children of the dump är LCI:s internationella charityprojekt och under mötet var det en man från organisationen som berättade om projektet och vad våra pengar går till. När de visade filmen med barnen som lever på soptipparna i Kambodja så tårades nog alla som var samlades ögon.
Organisationen för Children of the dump har ett barnhem där barnen får bo samt gå i skolan. Väldigt hög procent utav barnen på tippen använder droger, även väldigt små barn. En del barn dör för att de somnar på soptippen och blir överkörda av bulldozrar.
Helt klart, så gör LC verkligen skillnad.

Under mötet var det en LC-sångtävling som Holland vann.
Under pausen fick vi kaffe, kaka, glass samt så tackar vi RT Litauen för champagnen som serverades.

bild 4 (1)

Mötet gästas även av Wermlandstomten Nisse, side by side.
Efter mötet serverades det en god lunch med tillfälle för att circla.
Från LCI Vilnius kommer mina minnen vara mycket skratt, kärlek, grå hus, färgsprakande eLCor och ser du mat så ät.
Katarina Grahn LC 28