Reseberättelser LCI: Beslut som togs

Reseberättelser LCI: Beslut som togs

Min första internationella upplevelse med LC var i somras i Vilnius, Litauen då det 55e internationella årsmötet arrangerades.  Ca 350 deltagare från 25 av alla 27 medlemsländerna var på plats.

Vilket intressant möte! Pampigt värre, alla deltagares landsflaggor hängde på rad och stolar stod uppställda på en scen för två delegater per land.  Nationalsånger spelades, tacktal hölls och alla hade fina eller roliga (eller både och) hattar på sig. Förväntningarna var höga och stämningen god.

Hattar LCI
Protokollet från mötet är på gång, läs gärna det så får ni mer detaljerat veta vad som hände.  Värt att tilläggas är att protokollskriverskan är vår egen Johanna Nittve från LC91 Lidingö. Bra jobbat Johanna!

 

 

Mötet inleddes med att vänskapens ljus tändes, LCIs värdeord och motto lästes upp samt att tre minuter hölls. Jag tycker om att detta är genomgående i hela LC vare sig det är klubbmöten, DM, RM eller internationella möten. En välbekant känsla infinner sig. Efter det hölls en tyst minut för de systrar som inte längre är med oss i livet. Även det visar på samhörigheten oss LC systrar emellan.

LCI årsmöte 2014

Vi är nu 27 länder med i Ladies Circle International och 4 stycken som är ”associates” dvs de håller på att starta LC klubbar. De fyra associates (Mauritius, Tunisien, Uganda och Ukraina) hälsades välkomna med rungande applåder. De har nu till nästa årsmöte på sig att driva LC i sitt land vidare så att de då kan röstas in som fullvärdiga medlemmar.

Årets president, belgiskan Cindy Kempeneer, berättade om sitt år och sitt mott ”Put your heart up”. Filmen från Children of the Dump visades (som de flesta såg på sina DM i våras) och tårarna kom. En annan sak som är lika på alla möten är att det är en plats för tårar. Tårar av glädje, av skatt, av omtanke, eller sorg. LC är mycket känslor.

Alla propositioner och motioner röstades igenom utan diskussioner. LC Sverige hade en motion om att budget ska läggas ett år i taget, inte två som det är idag, då det är svårt att förutse det ekonomiska läget på så lång sikt. Det röstades igenom utan ifrågasättande. På LCIs årsmöte har man alltid ett förmöte på torsdagen där delegaterna kan ställa frågor om propositioner och motioner vilket gör att själva röstningen på fredagens årsmöte går smidigt.

Förra årets styrelse fick ansvarsbefrielse och vi valde nya Ladies till nästa års styrelse. Ordförande blev Chantess Wigill, Sydafrika, vice ordförande Ruth Hungwee, Botswana, och sekreterare Ruth Curry, Storbritannien.

Weblady, Hedi Johansen från Norge, berättade om den nya hemsidan, gå gärna in och titta på http://www.ladiescircleinternational.org/

Nya LCI presidenten Chantess visade sin pin och berättade om nästa års motto vilket är ”Encourage, Empower, Enjoy”!

Frankrike vann hattparaden för sina eiffeltornskreationer och vi beslutade att LCI 2017 kommer att hållas i Danmark.
Hoppas vi ses där!

Gruppbild

”Allt är möjligt”
Anne Aspenberg VRO 2014/2015