Reseberättelser LCI: Ett möte/upplevelse

Efter 12 riksmöten kändes det som det var dags för ett LCI-möte. Jag ÄLSKAR riksmöten!! Så klart! Vem gör inte det. Kändes väldigt roligt att vi var sex tjejer från klubben (LC72 Borgholm) som åkte.

Vilnius som stad var en väldigt positiv upplevelse; vackert, rent, mysigt, gott, billigt!!

Hur är det då att åka på ett så stort event med bara kvinnor?? Funderade en del på  det och såg verkligen fram emot just detta. Våra LC-möten är ju givetvis bara tjejer och jag tyckte nog att det var detta jag såg mest fram emot, känslan att vara på ett JÄTTE LC-möte och jag hoppades känna den varma känsla av samhörighet och gemenskap som jag gör på mina möten hemma i klubben men med en mer storslagen touch.

Min största behållning av helgen i Vilnius är just mötet, AGM! Känslan i kroppen när man kommer in i salen och ser alla dessa vackra kvinnor i fantastiska kläder och huvudbonader. Känslan av att se alla flaggor hängande bredvid varandra! Känslan av att tillsammans hedra de som hedras bör! Att tillsammans få viktig information och ta viktiga beslut!
Känslan av att tillsammans fälla en tår när vi ser filmen om Children of the dump! Och känslan av stolthet och framtidstro när vi ser hur mycket pengar LC bidrar med för att hjälpa dessa barn.  Känslan av värme, glädje och gemenskap när jag ser mig runt i salen, låter blicken svepa över flaggorna, turbaner, vackra hattar, leende ögon, mina klubbisar och hela LC-världen! En behaglig rysning går genom kroppen, jag torkar en tår i ögonvrån och ler, inte ett litet leende för mig själv utan ett stort varmt äkta leende åt alla. Jag är så tacksam för allt LC ger mig och är glad att jag äntligen kom iväg på mitt första LCI-möte.
Lotta Lind LC 72

Tillsammans gör vi skillnad!
Direkt efter DM:et i Piteå, när vår klubb LC61 Luleå vann lotten till Vilnius, så bestämde jag mig för att åka på LCI. Jag har bara varit med i Ladies Circle i 9 månader och hunnit med RM i Landskrona, RM i Lycksele, som gäst, och nu fick jag en extra sporre till att åka på mitt första LCI. Det kändes självklart att åka till Vilnius!

Redan första kvällen på Welcome Party som hölls på Club Pabo Latino träffade jag Divya från Mauritius. Hon hade rest till Vilnius ensam ända från Mauritius och hon var ännu inte med i Ladies Circle. Hon berättade att hennes man Harish var aktiv inom RT på Mauritius och nu hade hon startat en klubb för LC. Inne på Latino klubben tog Divya och jag mat från den goda buffén. Vi satte oss ner på kanten i samma bord som de norska LC tjejerna, åt mat, drack vin och pratade om våra olika länder: traditioner, kulturer, familjer, barn, resor, allt mellan himmel och jord. Sen dansade vi loss på dansgolvet till latino rytmerna.

Divya_firstnight

På bilden i gul klänning: Divya Roy Ringadoo snart LC1 Mauritius

På fredag under ATM, så blev Divya och Mauritius nytt medlemsland i LC. Jiiiha! Divya kommer att bli en utmärkt riksordförande för Mauritius. Hon är varm och ödmjuk med en underbar positiv energi. Divya har erbjudit mig och min sambo Mattias att bo hemma hos henne när Mauritius chartas i februari 2015. Vi funderar just nu seriöst på att åka, trots att semesterdagarna är slut, för det går alltid att vara tjänstledig;).

Det som jag kommer att bära med mig från LCI 2014 i Vilnius är den glädje, positivitet och kärlek som alla eLCor sprider omkring sig. Jag blir varm och glad när jag tänker på helgen som varit och alla underbara vänner som jag träffat. Att uppleva ett LCI konferensen är något jag verkligen rekommenderar till er som redan inte gjort det. Jag vidgade mitt eget perspektiv och insåg att alla eLCor länder runt om i världen tillsammans gör skillnad.
Nina Rismalm, LC61 Luleå

Det är svårt att välja ut ett möte från en sådan här fantastisk helg när man träffar så mycket färgstarka personer från hela världen.
Jag är så glad att få vara en del i denna underbara organisation och vill att fler ska få upptäcka allt roligt vi gör, så därför blir mötet jag berättar om från helgen detta.

Jag och min klubbkompis ägnade lördagen åt att se Vilnius till fots och shopping. Vi satte oss på en uteservering i centrala Vilnius för att vila fötterna och njuta av denna soliga lördagsförmiddag. Innan hade vädret i Vilnius varit mest mulet och regn, vilken tur vi hade att på vår lediga dag blev det kanonväder.

10372511_949990611684480_3608022058756670352_n

Paret som satt vid bordet bredvid oss hörde att vi pratade svenska och de började prata med oss.
De var nyfikna på våra klubbtröjor och vad märket på tröjorna betydde, de undrade även vad vi gjorde i Vilnius.
Eftersom vi brinner för detta med Ladies Circle så fick de den långa versionen av LCI, LC och RT och allt roligt vi gör.
De var väldigt intresserade och hade mycket frågor.

Eftersom vi tyckte att den här tjejen och killen verkade intresserade och är som klippt och skurna för LC/RT så tog vi namn, adress, telefonnummer, skonummer och alla andra viktiga uppgifter. Så nu har vi lämnat två gästtips till distrikt 4. Vi hoppas att vi kommer få stöta på dem igen på något möte i LC/RT Sverige.

Mina minnen från LCI 2014 är nya vänner, skratt och olika nyanser av grått.
Jenny Alsterberg