Reseberättelser LCI: Gala Dinner

Reseberättelser LCI: Gala Dinner

Gala dinner!
Efter en skön dag i Vilnius gjorde vi oss i ordning för gala middagen. När vi tyckte att vi var tillräckligt snygga började vi gå mot City Hall där bussarna skulle hämta oss. Vi åkte en kort bit utanför staden och hamnade på ett väldigt vackert ställe.

Efter mycket fotograferande och välkomstskumpa placerade vi oss vid borden. Det visade sig att de flesta vid vårt bord redan kände varandra då de hade varit på samma homeparty kvällen innan. Vi andra kände snabbt att vi ”kom in i gänget” och det skålades och fotades ännu mer.

Det var en fantastisk festlokal och vackert uppdukat. Vid varje kuvert låg ett bärnstensarmband.

Menyn för kvällen bestod av en förrätt som man skulle kunna kalla en ädelost- och päronsallad. Till varmrätt var det hälleflundra som var fantastiskt god. Efterrätten var någon slags mousse.

Lite ögongodis fick vi också när kvällens underhållning drog igång. Tre snyggningar underhöll oss med musik och dans.

fdo

Middagen blev ganska lång då det skulle klämmas in många tal och avtackningar.

Huvudpunkten var överlämning av regalier till nya LCI-boarden.
Mitt i denna överlämning sköts det av ett hejdundrande fyrverkeri. Det är dock oklart om det tillhörde vårt evenemang, eftersom det kom lite hastigt mitt i överlämningen, men vackert var det.

På det stora homepartyt kvällen innan hade det målats en tavla av deltagarna på festen, den lämnades över till avgående LCI presidenten.

fdo1

Sen blev det disco med dans och vi höll igång så gott det gick i våra långklänningar och klackskor. När festen började lida mot sitt slut åkte vi bussen tillbaka till stan och avrundade kvällen på en bar med härligt stora drinkar.

Detta var mitt första LCI och jag tar med mig en mäktig känsla av tillhörighet, nya bekantskaper från hela världen, glädje och gemenskap kvinna till kvinna.

fdo helena

Helena Wall Gunnarsson LC 72

Kvällarnas kväll 
Äntligen hade vi kommit till galakvällen, det är lite av en höjdpunkt för LCI-mötet. Det är nu som hela LCI-mötet når sitt crescendo, det är nu som värdarna kan slappna av för de är klar med hela arrangemanget. Det är den här kvällen man möter upp med gamla LC-vänner, nya vänner som man lärt känna under LCI-mötet och även skaffar nya LC-vänner. Galakvällen hölls på en vacker stor herrgård lite utanför Vilnius.

gala1

Att kvällen avslutades på dansgolvet med Loreens Euforia sammanfattar ganska väl den känsla det är att få dansa med 400 andra tjejer. Kan inte bli något annat än eufori – när i livet skulle detta hända förutom på LCI?
galaEfter homeparty-kvällen så var vi ju dessutom uppdaterade på allt ifrån finska, engelska till litauiska hits så det var kul att dela glädjen på dansgolvet.
En fördel att vara på fest med 400 andra tjejer är att på herrtoan var det  rent, det doftade lavendel och var ingen kö på herrtoan, detta kunde man inte säga om damtoaletten som det var kö till hela kvällen.

Lite förvånande var det att vi var många från samma homeparty som hade placerats vid samma bord, uppblandat med lite extra isländskor vilket gjorde att det var en fantastisk möjlighet att börja redan nästa LCI möte redan vid galamiddagen.

Middagen startade i ett snabbt tempo, med en konferencier som var oerhört proffsig vilket gjorde att allt flöt på väldigt bra – kanske med en stor hjälp av de tre killarna som satt vid det tre meter långa mixerbordet.  Det flöt på väldigt bra, Cindy vår internationella president avtackades och hennes man höll ett vackert känslosamt tal – knappast ett av de 800 ögonen var torra. Men sen kom reprisen, och för oss som var med och avtackade IPP Gitte i Zambia så blev detta en minst 30 minuter lång, tråkig repris och ingenting som Ladies Circle ska ta med sig i framtiden om vi vill uppfattas som en modern och vänskaplig organisation.
Detta borde vara Cindys år i rampljuset…
Anna Holmström, LC 46 

Detta var mitt första LCI och det blev en minnesvärd upplevelse på många sätt. Ett av minnena är galamiddagen.
På lördagseftermiddagen var det samling på torget utanför Vilnius City Hall, en pampig byggnad som matchade ett sällskap om hundratals damer uppklädda till hårrötterna. Efter en kringelikrokig bussfärd släpptes vi av på någon sorts fritidsanläggning med en väldigt maffig festlokal i centrum.
En gigantisk stentrappa, som gjord för fotografering och tappade glasskor ledde upp till kvällens tillhåll.

Champagne, mingel och fnitter på terrassen. Den ena stassen grannare än den andra, från minimalistiskt elegant till färgsprakande och överväldigande. En liknande samling damer har sällan skådats, knappast en gladare heller, här snackar vi feststämning.

När man klev in genom dörrarna möttes man av en storslagen Askungensagobal, en ganska nybyggd lokal i gammaldags stil. En sådan skulle varje LC-klubb ha i bakfickan, tänk vilka kalas vi skulle kunna anordna.

IMG_0961

De runda borden var vacker uppdukade och vid varje kuvert låg ett armband i bärnsten, allt i Amber Lady style.
Först fick vi en päron och ädelosträtt, som smakade fantastiskt, och så vin till det såklart. Just som man inte trodde att det kunde bli bättre så serverades varmrätten i form av en hälleflundra, och så mer vin till det såklart. Även om för mycket av det goda är alldeles lagom så blev nog desserten något lite för mycket i alla fall… och så ytterligare lite vin på det.

Många och långa tal ger utrymme för mycket skålande och många skålar blev det. Ett rejält fyrverkeri bjöds det också på, dock av ett annat festsällskap som huserade i närheten.
Kvällens underhållning innehöll tre skönsjungande gossar, vars sammanlagda ålder troligtvis understeg snittåldern på publiken. Lagom till hemfärden behagade himlen öppna sig, vilket inte på något sätt kylde ner stämningen. På det hela taget så var galamiddagen en riktig grand finale på en fantastisk helg.
Martina Bresborn
LC72 Borgholm