Reseberättelser LCI: Invigningen

Reseberättelser LCI: Invigningen

Mitt första LCI, men absolut inte mitt sist
Vi har alla samlats i en otroligt vacker byggnad, ett gammalt palats; Palace of the Grand Dukes of Lithuania.

Det var otroligt kul att se vad alla hade på sig. Det finns en hel del folkdräkter, den Litauiska delegationen hade alla likadan dräkt på sig, säkert något typ av landsdräkt. Det var några i den svenska delegationen som bar sverigedräkt, några hade lokala folkdräkter, medan andra hade fotbollströjor.
Italien var klädda som romare, och den finska delegationen hade kläder av Marimekkotyg.
Vackrast var nog ändå de de afrikanska kvinnorna i sina färgsprakande kläder.
Tal hölls av borgmästaren, RTO i Litauen samt några till. Dessutom var det fyra otroligt duktiga dansare, uppklädda i vad jag tror är 1700-tals kläder. Kvinnorna var fantastiskt vackra i sina klänningar. De dansade två 1700-tals danser med grace och stil, sådant jag bara har sett på film innan.
Invigningen susade iväg och sedan var det dags för den sedvanliga paraden genom stan, tyvärr var inte vädergudarna på vår sida, så den häftiga paraden jag hade sett fram emot blev inte riktigt som planerat. Däremot var det fullt med folk längs gatorna som vinkade och hälsade glatt på oss.
Så skulle jag summera invigningen är det med pompa och ståt jag kommer att minnas den.
Med mig från Vilnius tar jag många fantastiska minnen. Inte minst så tar med mig den energi som LC ger, även om jag var trött på måndagen så hade jag en otrolig energi och glädje hela första veckan tillbaka i Sverige. Denna energi är det bara LC som kan ge! Jag tar även med mig minnen från en fantastiskt vacker stad, något jag inte hade väntat mig. Sist men inte minst tar jag även med mig en hel del nya vänner.
Detta var mitt första LCI och förväntningarna var höga. Framförallt på att lära känna delegaterna från LC Sverige bättre, men även att knyta kontakter med systrar över hela världen.

Jag hoppas att ni som ännu inte har varit på ett LCI kommer att läsa alla våra reseberättelser och inspireras att åka själva. Som sagt, detta var mitt första LCI, men absolut inte mitt sista!
Johanna Dingertz LC 61

Åk iväg på ett LCI-möte

Invigningen av LCI Vilnius ägde rum på torsdagskvällen, 28 augusti 2014. Alla konferensdeltagare samlades i Palace of the Grand Dukes of Lithuania och det var en mycket pampig byggnad mitt i Vilnius. Vi samlades och satt ner landsvis och då man blickade ut över alla deltagare fick man en härlig känsla. Så många olika nationaliteter samlade på samma ställe! Som de två stolta Vimmerby-bor Malin och jag är var vi kvällen till ära utklädda till Pippi Långstrump!

bild

Talare avlöste varandra och det var kul när Vilnius borgmästare skulle hälsa oss välkomna. Det är nog inte varje dag han står inför flera hundra kvinnor i sin bästa ålder och jag tror han blev lite förlägen! Det var musik, dans och tal under ca en timme och därefter var det dags för Welcome Parade! Tyvärr regnade det på oss under paraden, men vi gick glatt på i paraden ändå och efter en ganska lång stund kom vi till kvällens höjdpunkt: Club Pabo Latino! Det var trångt i början, men till slut fick vi både mat och öl! Det var en härlig kväll med mycket dans på utegården och pratstunder med nya vänner! Det var inte heller så långt att traska hem till hotellet i den ljumma natten. Första dagen i Vilnius genomförd!

1 parad Malin H

Till alla som läser detta: Åk iväg på ett LCI-möte eller något annat internationellt LC-möte. Det är bland det roligaste man kan göra!
Therese Jigsved, Vimmerby