Reseberättelser LCI: Mitt första LCI

Reseberättelser LCI: Mitt första LCI

Fem dagar i Litauens huvudstad Vilnius – vilket äventyr!
Jag och min klubbsyster Annika åkte tidigt från Västervik och anlände Vilnius på onsdagsförmiddagen. Efter att ha checkat in begav vi oss ut för att upptäcka staden i ett grått och kallt Litauen.

Torsdagen bjöd på lite bättre väder men förmiddagen spenderades på ungefär samma sätt. Vi hittade en trevlig uteservering med enorma drinkar. Klockan började närma sig öppningsceremoni och parad och det var dags att svira om.

Efter att gemensamt ha skålat in LCI 2014 tillsammans med tjejerna från Sverige begav vi oss till platsen där invigningen skulle hållas. Efter flera tal och lokal dans spatserade vi, alla i sina respektive länders färger, till stället där kvällens festligheter skulle hållas. Vi circlade på bra och träffade många trevliga tjejer från hela världen!

DSC_0275

På fredagen var både Annika och jag trötta och gav varandra en ”high five” att vi hade lyckats boka in oss på hotellet bredvid möteslokalen. AGM:et (Annual General Meeting) var över förväntan och vår duktiga president Cindy skötte sig utmärkt. Det var imponerande att se hur mycket pengar vi i Ladies Circle lyckats samla in till olika projekt! Vår avgående svenska ordförande Thereses motto ”Tillsammans gör vi skillnad” har aldrig känts så rätt.

Efter mötet begav sig några svenskor och några norskor till den fantastiska restaurangen Carré (den med jättedrinkarna) för sen lunch. Vi blev kvar lite för länge och fick skynda oss hem för att göra oss snygga inför kvällens home party! Jag fick äran att besöka LCI-mötets generalska, Lina, i hennes hem. Det bjöds på god inhemsk mat och massor med dryck. Dessutom kom några musiker och vi fick lära oss en ny dans.

DSC_0451

Lördagen hyrde vi cyklar och tog oss runt staden som för första gången bjöd på ordentlig värme och strålande sol. Vilken fantastisk dag! Efter en god lunch och piffande på hotellrummet var det dags för den stora galamiddagen! Otroligt vackra damer från hela världen samlades och vi bjöds på god mat, mycket vin och förstklassig underhållning av allt från tårdrypande tal till litauiska pojkband.

Jag kan inte sammanfatta helgen på annat sätt än att den var fantastiskt! Nästa år blir på Island – jag hoppas vi ses där!

DSC_0546

Lisa Bengtson
LC43 Västervik

Äntligen blev det av!
Mitt första LCI, kvinnor från hela världen, nya vänner och självklart att träffa de vänner som gör LC så unikt.

Vi hade sedan länge bokat hotellrum och jag visste att Stina, som jag aldrig tidigare träffat, skulle dela rum med Alexsandra och mej. Väl på plats i Vilnius torsdag eftermiddag, kändes det som om vi alla tre hade känt varandra i evigheter. Vi skyndade att byta om inför helgens invigning och traskade iväg genom gamla stadens gator till katedralen. Utanför möttes vi av hundra-tals kvinnor klädda i sin nations färgglada dräkter. Skrattande, vinkande men ändå högtidligt ståtliga – representanter för Ladies Circle.

Birgitte

Borgmästaren höll öppningsanförandet och önskade oss välkomna till Vilnius, han hoppades att vi alla skulle trivas så att vi vill komma åter. Vi kände oss alla varmt välkomna och efter fler tal och barock musik och dans var det dags för paraden genom Vilnius gator.

Det regnade kraftigt under paraden, regnponchorna som vi omsorgsfullt packat med, låg i tryggt förvar på hotellrummet men det fanns generösa LC tjejer som gärna delade med sej av sitt paraply. Paraden gick till en enormt stor restaurant i flera våningar och med en härlig innergård, där vi alla fick mat och dryck. Under kvällen var det mingel och dans och vi var förmodligen en härlig syn när vi svängde loss i våra folkdräkter.

Fredagens förhandlingar var en enorm upplevelse av 500 mångkulturella, enade kvinnor som tillsammans arbetar med charity och det kändes både högtidligt och mäktigt att få vara delaktig i detta nätverk.

birgitte home party

Efter några extra varv i buss på landsbygden, för att busschaffören inte riktigt hittade, välkomnades vi till kvällens Home party som bjöd på Litauiska specialiteter. 20 kvinnor som snabbt lärde känna varandra, delade frikostigt med sej av sin vardag, familj och hur deras LC liv såg ut i deras hemland. Litauiska musiker gästade och bjöd på folkmusik och lärde även ut danssteg så vi alla kunde vara delaktiga.

Under lördagförmiddagen hade jag och mina rumskompisar valt att vara utan aktivitet och istället strosa runt i lokala affärer. Det fanns gott om både affärer och utbud av kläder, skor, antikviteter etc och vi hittade alla något som vi var i behov av att köpa.

Galamiddagen hölls i en vacker, nybyggt, slottsliknande miljö utanför Vilnius. Mat, dryck, storslagna tal och Litauens just nu hetaste sånggrupp avlöste varandra innan dansgolvet fylldes av glada, energiska kvinnor som alla visste att det nu dröjer ett helt år innan vi kan uppleva denna mäktiga samhörighet igen.

Den sprudlande glädjen över samhörighet, där LC länkar oss samman finns fortfarande kvar. Mitt första LCI är inte mitt sista. Jag vill uppleva det igen, glädjen, skratten, fler nya vänner tillsammans med mina redan funna vänner.
Birgitte Hald Göthberg LC 155

Girlpower!
Nu är jag äntligen på väg till mitt första LCI möte i Vilnius något jag har längtat länge till. Min klubb vann LCI lotten i distrikt 13 och jag fick äran att åka iväg. Med stor spänning och förväntan i kroppen åker jag iväg för att träffa alla härliga eLCor från alla världens hörn.
Jag hoppas på många intressanta och spännande möten och att få känna storheten i vår fantastiska organisation och naturligtvis en massa ”girlpower”. Jag fascineras av hur naturligt det känns att resa till LCI för jag vet att jag nu kommer att träffa likasinnade som vill uppleva och umgås.

bild vilnius

Det var intensiva dagar med många fina möten och intressanta diskussioner med härliga kulturutbyten med sprudlande och färgglada tjejer. Jag kan bara summera dagarna i Vilnius att jag fått förmån att få lära känna många, vänner för livet!

Denna LCI helg kommer jag att bära med mig i hjärtat länge!
Ann-Kristine Ekegren
FDO13