Reserapport MTM Southern

Reserapport MTM Southern

MTM Southern Region i Rom gick i filmtema och helt i linje med detta började vi på torsdagen med en pre-tour till Cinecittá. Cinecittá är en filmstad byggd av Mussolini, som tidigt hade sett möjligheten att använda filmer till politisk propaganda. Vi gick en runda bland scenografierna av olika produktioner såsom Gangs of New York, HBO-serien Rome, nya filmen The new Messiah. Alla såg verkliga och massiva ut, gjorda av sten och betong men nej, det visade sig vara frigolit och trä, oftast täckta av glasfiber. Vilken överraskning när man knackade lätt på dem och insåg att de var helt ihåliga! Touren följdes av en god middag mitt i centrala Rom, med några trevliga tjejer från LC Italia.

På fredagen hade vi en egen sko- och väsk-guidningstur på dagen och vilade fötterna hos vår ”home host” (Ambras mamma som sedan några år tillbaka bor i Rom). Sedan laddade vi om inför den officiella välkomstmiddagen på kvällen. I källarvåningen i klubben Valle, väldigt centralt i Rom, samlades ungefär sextio ladies från medelhavsområdet. Som av en händelse hamnade vi två från Sverige vid ett ”nordiskt bord” med ett gäng danskor från Sönderborg (platsen för LCI 2017) där även LCI-presidenten Gry Haugen och den estniska LCI-kassören Sirli Rooma satt!

Knappt hade vi satt oss förrän de marockanska tjejerna visade ”where the action is”. Delegationen med 32 deltagare började dansa loss redan innan förrätten serverades. Musik var inga problem eftersom de 32 alla klappade takten! Efter att Federica Vigoló, ordförande i LCI Italia, hade välkomnat oss till Rom höll Gry ett kort invigningstal och påminde om starttiden för mötet redan. Fyra pastarätter senare kom dansen i gång på riktigt och vi kände oss riktigt hemmastadda på dansgolvet!

Mötet på lördagen var det sista Mid Term Meeting för LCI-året och innehöll intressanta grupparbeten runt olika frågor såsom MTM-kostnader, hur göra möten med effektiva, osv. Engagemanget och styrseln i grupparbeten varierade mycket i de olika grupperna, men vi kom i alla fall fram till några bra förslag. Bl a diskuterades LCs Charity March som många länder redan anammat genom att ordna olika aktiviteter, oftast till stöd för det internationella charity-projektet Little Big Help.

Efter mötet och en ordentlig buffélunch på en restaurang ”Il Gusto” var det dags för oss att ta en runda på egen hand bland alla sevärdheter i det mycket centrala Rom, inklusive det obligatoriska stoppet för kaffe på La Tazza D’oro vid Pantheon.

På kvällen anlände vi till Hotel Columbus vid Vatikanen för den efterlängtade galamiddagen, och hade vi tittat på kartan innan så hade vi sett att vi i det närmaste dinerade med påven som bodde ett par hundra meter bort! Vi kände oss verkligen som filmstjärnor i den storslagna lokalen. Enligt våra värdar i LC16 Roma ska flera filmer ha spelats in i denna fantastiska sal med tak och väggar helt täckta av fresker. Här tillbringade vi, i sällskap av ett hundratal eLCor, respektive och gäster, en mycket trevlig kväll med god mat och bubbel, varvad med dans främst på 80-tals musik. Under kvällen hölls även ett lotteri med många vinster till stöd för de jordbävningsdrabbade områdena i Italien där LC, RT, Agora och Club41 bygger ett aktivitetscenter!

Man kan lätt få blodad tand av att ”circla” efter denna upplevelse! När det var dags att säga hejdå till alla nya vänner (varav en del självklart var marockanska!) så var det med ett stort leende och med den självklara frågan ”vi ses väl på LCI i Sønderborg?”.

Annika Thunberg, Ambra Sannino
LC18 Västerås