Riksmöte 2014

Riksmöte 2014

Verksamhetsåret i Ladies circle pågår från 1/7 till 30/6. Det innebär att verksamhetsåret 2013/2014 går mot sitt slut.
Helgen som var gick därför årets riksmöte av stapeln och denna gång på Örenäs slott i Skåne. Detta är en form av årsmöte och summering av det gångna året för bägge organisationerna men även Old tablers och Tangenter (bägge för medlemmar som lämnat LC/RT då vi har åldersgräns uppåt).

Detta firades i år med totalt drygt 1000 personer från alla fyra organisationer, utav dessa var 65-70 personer internationella gäster från 18 olika länder så som Tunisien, Schweiz, Syd Afrika och Japan bara för att nämna några.

Redan på torsdagen startade festligheterna. Huvudstyrelsen för LC hade sitt sista möte, nr 6 i ordningen (två har varit via mail) och det innebar summering av året som gått och avtackningar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huvudstyrelsen 2013/2014 har årets sista möte

De flesta ur HS byts ut varje år och den 1e juli tillträder 13 nya Distriktsordföranden, 3 nya ingor (som jobbar med shop, webb och marknadsföring) och 2 nya presidiemedlemmar.

Kvällen fortsatte med middag för huvudstyrelserna tillsammans med inbjudna gäster så som internationella gäster. För de som inte sitter med i huvudstyrelsen pågick det festligheter runt om på området.

Fredagen innebär aktiviteter.  Man hade sedan anmälan fått bestämma vad man ville göra för aktiviteter, studiebesök och rundvandring på Snälleröds Ångbränneri eller Hven Whisky, Kolonivandring runt slottet. Eller för de morgonpigga fanns alternativ som golf. En annan sportaktivitet som erbjöds var curling. Den som önskade mera lyx kunde välja mellan kunglig lyx eller att bli stylad till en prinsessa.  Ett betydligt blötare och livligare alternativ var poolpartyt. För den hungrige passade grillskolan kanon och för de som önskade erbjöds helikoptertur över slottet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aktivitet Grillskola

På fredagskvällen hade vi maskerad med fri tolkning på temat kungligt. Hela riksmötet flyttade in till Landskrona torg där stadens borgmästare invigde festligheterna och därefter följde 47 olika home partyn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Invigningen på Landskrona torg

Det innebär att medlemmar ur klubbarna runt Landskrona öppnade upp sina hem för oss, mestadels personer man aldrig träffat, för att äta en bit mat tillsammans och lära känna varandra. Därefter bussades vi tillbaka till slottet för gemensam fest.

Lördagen är dagen då själva årsmötet hålls. Redovisningar av året som gått, propositioner och motioner röstas. Nya styrelse ska väljas och i år även ett nytt Charity projekt. I LC har vi ett projekt i två år och från och med 1/7 heter det nya projektet barndiabetesfonden (http://www.barndiabetesfonden.se)

RM

Hedersmedlemmarna Malin och Camilla läser LCs motto och tänder vänskapens ljus

Lördagskvällen avslutades med en stor bankett med trerätters och härlig underhållning i ett gigantiskt partytält i slottsparken.