Riksmöte med Ladies Circle Sverige

 

daltons

Riksmöte med Ladies Circle Sverige är fyra dagar fyllda med allt man kan tänkas vilja ha. Värme, vänskap, roligheter, nyttigheter, utveckling, uppmuntran och mycket mer. Helgen fyller verkligen på kappsäcken med en massa nya minnen att bära med sig i livet.

Allt detta görs sida vid sida med vår broderorganisation, Round Table Sverige och även de som ”efter lång och trogen tjänst” lämnat huvudorganisationen för att gå vidare in i Tangent (före detta eLCor) eller Old Tablers (före detta äRTor).

Låt mig ta dig med på “mitt” RM2016 som gick av stapeln i High Chaparral i Värnamo den 19-22 maj i år och som samlade över 1300 medlemmar från våra organisationer, inklusive internationella medlemmar samt gäster. Temat var såklart vilda västern. Vad annars?

Torsdag

LCS-huvudstyrelseHuvudstyrelsen samlas för en gemensam lunch och sedan inleds det sista huvudstyrelsemötet för verksamhetsåret. Allt ska avrundas och stämmas av för att överlämna till nästa års ledamöter och givetvis görs det med en viss vemod då man faktiskt inte vill lämna detta härliga gäng man lärt känna under året.

Det är också några sista beslut att fatta. Vem ska få utmärkelsen som årets eLCa till exempel? Ja, om du läser vidare får du veta.

P1000493Mötet avslutas med att vår riksordförande avtackar styrelsen och sedan hinner vi med lite piff inför kvällens huvudstyrelsemiddag som vi har gemensamt med vår broderorganisation Round Table. En middag där många vill tacka för det gångna året, där det bjuds på underhållning och de som vill sedan ansluter till den stora festen där våra systrar och bröder samlats under kvällen.

Dans inpå småtimmarna brukar vara ett bra recept på lycka och trötta fötter. Själv valde jag att avrunda kvällen något tidigare då helgen är lång och ännu kantad av diverse uppdrag. Av någon anledning orkar jag inte hålla igång till solen går upp längre för att sedan vara pigg och fräsch kommande dag. Undrar vad det kan bero på…?

Fredag

fredagsaktiviteterDetta är dagen som fylls av olika, förbokade, aktiviteter. I år kunde man prova på att spela poker, turridning, spela golf, leva lyxliv med grillad hummer och andra godsaker, bli stylad i sann westernstil, dansa linedance, gå på poolparty med mera.

Vädret var inte riktigt med oss och regnet höll i, mer eller mindre, under större delen av dagen. Men som vanligt möttes jag av idel glada leenden och härlig stämning vart jag än kom. Så är det i våra organisationer, vi försöker alltid göra det bästa av det vi har.

Invigning

Invigningen brukar alltid bjuda på något extra och detta år fick vi ta del av västernshowen på High Chaparral som även firar 50-årsjubileum.

På kvällen är det vanligtvis homepartyn där alla blir indelade i mindre grupper och bjudna hem till någon, som har anknytning till arrangörsklubbarna, för middag och trevligheter.

I väntan på invigning.Det är också en kväll där vi klär oss enligt årets tema och jag ser alltid fram emot att få se alla fantasifulla och härliga kreationer som anspelar på det tema vi har. Några mer direkta och andra mer finurliga så man får fundera ett tag på hur de passar in i temat. Roligt är det och de allra flesta bjuder härligt mycket på sig själva.

Annorlunda för i år var att vi inte åkte på homeparties utan i stället fick gå på landsfester på området, High Chaparral. Det blev inte lika indianerpersonliga och gemytliga fester som i vanliga fall, men allt blir vad man gör det till och jag hamnade vid ett fantastiskt bord med två gentlemän, en av mina klubbsystrar och några andra fina eLCor. Jag lovar att mina skrattmuskler fick sig en rejäl omgång även denna kväll.

Cowboys, cowgirls, indianer, kossor och andra figurer kom från olika landsfester och strålade samman på dansgolvet under kvällen. Åter igen spelades musik inpå småtimmarna. De som fortfarande hade ångan uppe när musiken tystnade på dansgolvet fortsatte umgänget på såväl camping, hotell och i stugor.

Lördag

Riksmötesförhandlingar

Lördag är dagen då vi har våra riksmötesförhandlingar. Sedvanliga årsmötesförhandlingar med olika redogörelser, val och utmärkelser. Det var fantastiskt god uppslutning så vi fick gå efter devisen ”finns det hjärterum, finns det stjärterum” och jag tror vi fick rum med alla även om några tyvärr kanske inte kunde se så bra.

Vänskapens ljusGry Haugen, LC Internationals vice ordförande, tände vänskapens ljus och sedan inledde vårt riksmöte med att presidiet tog plats och startade förhandlingarna. Det händer mycket en sådan här dag och många har ordet i talarstolen av olika anledningar. Jag delar med mig av ett axplock som jag ändå vill lyfta lite extra. Var och en av dessa axplock skulle kunna ha en helt egen artikel för där finns så mycket att säga, men vem vet? Det kanske kommer med nästa redaktör?

Charity
Åsa CatoTangents riksordförande, Åsa Cato, delade med sig av lite goda råd och överlämnade från Tangent Sverige en check i LCS namn på 18.000:- till förmån för barndiabetesfonden plus en check på 12.000:- till förmån för All for Nepal. Det tackar vi så hjärtligt för!

Vi själva har under året samlat in 430.000 till barndiabetesfonden där LC84 Söderhamn har bidragit med 35.000:-. Bra jobbat!

Till Little Big Help har 33.000:- samlats in och 178.000:- har skänkts till behövande flyktingar via UNHCR från olika LC-klubbar i vårt land. Totalt har vi samlat in 1.463.475:- under året till charity. Bästa charitydistriktet var distrikt 4 med Mjölbyklubben i spetsen som årligen skänker stora summor till välgörenhet genom sin bejublade julkonsert.

Under själva riksmötesförhandlingarna skickades en charityhink runt och den inbringade hela 12.748:-.  ”Tillsammans gör vi skillnad” som en av våra kloka, tidigare riksordföranden, hade till sitt motto.

Utmärkelser
Anna M JonssonÅrets guldpenna är en ny utmärkelse för detta år som går till den sekreterare som under året skrivit utförliga, målande och bra protokoll. Givetvis har det funnits många att välja bland. En i varje distrikt valdes av distriktsordföranden att vara nominerad för att få ”riksguldpennan”. I år var det Anna M Jonsson, LC141 Hudiksvall, som drog det längsta strået med sina målande protokoll, alltid utlagda i god tid och med en känsla av att ”man skulle varit där”.

LC79 Norrtälje
Friendship cup delas ut till enskild eLCa eller grupp som på något sätt bidragit lite extra till att utöka vårt ”side-by-sidearbete” där vi hittar mötespunkter och samverkan med våra syskonorganisationer. LC79 Norrtälje får priset för sina fina och populära champangekryssningar i sann side by side-anda.

 


Hanna ÅgrenÅrets eLCa
är en av våra systrar som på något sätt bidragit lite extra under året. Såväl i det lilla perspektivet som i det stora. Allt är lika viktigt. Hanna Ågren, LC76 Linköping har under sitt år som ordförande i sin klubb bidragit med många klokheter och sammansvetsat klubben ytterligare. Klubbarna är grunden i vår organisation där arbetet med att skapa en god LC-anda och stabil plattform är jätteviktigt.

Stort grattis till alla som i år fick dessa utmärkelser! Det är alltid härligt att få lyfta positiva förebilder på ett fint sätt och kanske vi kan lära oss något av varandra också? Bra saker ska man ta efter har jag hört, det låter som en klok idé.

Nästa verksamhetsår

HS2017ROmål 2017

2016 års riksmötesförhandlingar avslutades med val av nästa års huvudstyrelse, värdklubbens tre minuter och vår nya riksordförande, Jenny Hultman, presenterade nästa års mål (sätta LC på kartan, växa inåt – bli fler och starkare, långsiktiga mål ända ut i klubbarna) och nästa års motto (Let us bloom).

 

Let us bloom

 

Kvällens bankett

inför bankettenEfter mötesförhandlingarna fanns gott om tid för att knyta kontakter, äta sen lunch, piffa till sig inför kvällen eller för den som så behövde fanns även tid att vila en stund.

Inför galamiddagJag strosade runt på området och pratade med lite systrar och bröder vart jag än kom. Ett gäng RT-män från Umeå bjöd på lite god champagne vilket var riktigt trevligt.

Så åkte finklänningen på och vi samlades på ett område för att ha distriktsskål med alla närvarande från vårt distrikt (bästa fyran). Denna skål har blivit en fin tradition de senaste åren där vi tar ett (eller två?) glas bubbel, småpratar lite och lär känna varandra ännu bättre i distriktet innan vi gemensamt tågar till kvällens bankett.

Distriktsskål för distrikt 4

Där är man indelad vid olika bord och som kavaljer fick jag en otroligt trevlig RT-man från Hälsingland vilket gjorde att vi hade mycket att prata om eftersom även jag är född och uppvuxen där. Tänk att man kan hitta såväl gemensamma nämnare som trevliga samtalsämnen bara man vill. Sällskapet vid bordet gjorde att stämningen blev på topp, alla bjöd på sig själva som så ofta inom våra organisationer.

bankettdansAtt ”Rydell och Quick” stod för kvällens underhållning gjorde inte saken sämre och då de efter middagen drog igång showen på riktigt var dansgolvet snabbt fyllt igen. Ni kan nog gissa att även denna kväll nötte på fötterna rejält, men det är det sannerligen värt.

Efter en massa prat, god mat, härlig dans, nya och fina bekantskaper och möte med gamla vänner var det så dags att krypa under täcket för några timmars sömn.

Söndag
PengarSöndagen är en dag då det mesta går i en form av dvala. Packa, städa.. Överblivna slantar som vittnar om att helgen varit toppen men att jag kunde gjort ännu mer av den om jag velat. Det är dags att säga ”hej då”, eller rättare sagt ”på återseende” till alla fina människor som under helgen berikat livet ytterligare. Trötta och nöjda beger vi oss hemåt för den stundande vardagen och minnet av ytterligare ett fantastiskt riksmöte behåller leendet på våra läppar flera dagar efteråt.

Finns man dessutom med i sociala medier så kommer det ständiga påminnelser från systrar och bröder med små bilder eller glada tillrop från helgens begivenheter.

RM Borlänge

RM 2018 i Borlänge (Live a long time) kommer att bjuda på skön festivalstämning men först laddar vi inför RM 2017 i Åre som har temat ”sällskapsresan”. Har du inte åkt innan, åk! Det är en upplevelse du troligen inte vill gå miste om.

 

RM Åre

Tack för mig!

AnnikaNu tackar jag för mig och mitt år som redaktör. Det har inte alls varit vad jag förväntat mig och oerhört lärorikt. Ser, med glädje, fram emot att alla idéer som lagts fram under året (från filmer till ny marknadsföring med mera) sjösätts i det nya HS-teamet och där ännu fler nya idéer får frodas och utvecklas. Allt för att vår organisation ska vara välmående och där vi har vår värdegrund som en stabil plattform att stå på.

Jag hoppas att vi ses ute i LC-vimlet och har du vägarna förbi Småland så är vår dörr öppen, bara vi är hemma. Hos oss finns både hjärterum och stjärterum.

Yours in friendship
Annika Stagård – redaktör LCS 2015-2016