Rosa oktober är här

Nu är hösten verkligen här och vi har gått in i oktober månad. Hos mig ligger frosten vit på morgonen…

Charity

Oktober är en månad för mys och sköna inomhusaktiviteter, men också en månad som vi ägnar mycket åt charity. I år skänker LCS 15 000 kronor i samband med Rosa bandet-galan och insamlandet av pengar till SKR fortsätter. Jag och min klubb ska nu i helgen ha vår bytesmarknad för barnkläder då vi får in pengar till charity. När ni som klubb sätter in pengar till charity hos LCS: tänk då på att märka dem ordentligt så vår kassör vet vilket projekt de avser. Ni kan ju skänka pengar både till vårt nationella och internationella projekt.

Huvudstyrelsemöte nr 2

För två veckor sedan nu hade vi HS 2-möte på min hemmaplan i Hjo. Det var lika fantastiskt mysigt och roligt som produktivt. Vi hade en diger agenda att ta oss igenom och fattade en hel del beslut. Några tänkte jag nämna här så att ni vet vad som är på gång. Ett fullständigt protokoll från mötet kommer inom kort att finnas på webben.

Vi valde ett nytt Kom-ess under mötet. Det blir Sandra Lidberg som assisterar Angelina Nilsson nästa år och sedan fortsätter med ett nytt “ess” år 2014. Det är roligt att vi de senaste åren har haft flera tjejer som gärna vill hjälpa till med KOM. Tack till alla som anmäler intresse för detta uppdrag och lycka till Sandra!

Ytterligare ett beslut som vi tog på HS 2 var att sjösätta den nya wordpress-sidan som ska ersätta den tryckta Eliza. Vår lilla grupp med MM, TR och WEB jobbar för fullt med detta och vi räknar med att komma igång under hösten. Mer info kommer så klart när vi vet mer, men det kan vara kul att veta att det är på gång och jobbas vidare!

Slutligen vill jag nämna att vi redan nu behandlar och jobbar med flera frågor som är mer tidskrävande. Dessutom förbereder vi inför vårens DM och sommarens RM. Vi vill gärna ha lite framförhållning för att få till bra förslag och arrangemang till nästa termin. Därför har vi arbetsgruppen som jobbar med fonderna för fullt och en grupp som jobbar med genomgång av handbok. Vi har börjat se över propositioner och vi har en resekoordinator som ska se till att vi tar oss till Lycksele så billigt det bara går. När det gäller DM är alla datum satta och er DO vet när det blir – så nu är det bara att planera på för er som ska hålla i DM till våren!

DO-besök

Jag vet att alla 13 Dosor nu är igång på riktigt. För er som finns på FB har ni säkert sett att de reser runt på härliga klubbesök just nu. DO kommer inte till er bara för att mysa – det är också meningen att ni ska kunna ställa frågor till henne och få hjälp och råd. Så passa på att ta upp allt ni vill veta och funderar på när hon är hos er. Har ni förslag och idéer på förbättringar är det också bra om ni tar upp det med DO. Då kan hon hjälpa er om ni vill skriva en motion eller lämna förslag som kan tas som HS-beslut.

Shoppen

Jag har lovat att göra en liten blänkare för shoppen också. Charlotte har nu lagt upp den fantastiskt snygga resväskan. Gå in och titta på webben! Om du vill ha en? – lägg då beställning senast den 25 oktober. I shoppen finns också flera andra nyheter som din DO dessutom har i väskan.

Travel Fund

Skulle någon ha missat i förra brevet att ansökningar ur LCI Travel Fund ska vara inne senast 15 oktober så kommer här en sista påminnelse. Vill ni åka, så kontakta mig omgående för att få hjälp med detta.

Nu ska jag strax jobba några timmar med charity, för att sedan imorgon åka och uppvakta LC Oskarshamn på deras 50-årsdag. Jag är så glad att de har bjudit in till fest och ser mycket fram emot att fira med dem!