– Så du har varit ute och rest igen?

jenny_sidanDet är nog den fråga jag har fått flest gånger den senaste tiden av släkt, vänner och kollegor. Och ja, frågan är befogad. Jag har varit på Ladies Circle Sveriges klubbordförandeträff på Öland, för att veckan efter resa till vår internationella konferens i Kapstaden, Sydafrika. Några dagar därefter for jag sedan iväg på en trevlig tur till Norge för att delta på deras klubbordförandemöte.

– Jasså, LC finns även utomlands?
– Javisst, förutom i Sverige finns vi i nästan 40 länder runt om i världen. De senaste länderna in i föreningen är Malta och Sri Lanka. Kul är det också att det finns kvinnor i ytterligare ett antal länder som visat intresse för LC – bland annat Ungern, Kanada, Australien och Singapore, för att nämna några.

– Har du varit ute och rest igen?img_0713
– Ja, jag har varit på konferens med LC i Sydafrika. – I Sydafrika? Med LC?!? Ja, visst låter det häftigt! Vi var 43 svenskor som åkte dit. Helt underbart och häftigt att få träffa LC-kvinnor från hela världen. Vad många inte känner till är att vi har ett gemensamt internationellt charityprojekt som vi årligen samlar in stora summor pengar till. Just nu heter projektet ”Little Big Help”. LC Sverige är en stor bidragsgivare.img_0839

Här på vår hemsida kan du läsa många fina reseberättelser från andra svenskor som var med på vår resa till Sydafrika. Om du får chansen att åka på något internationellt möte så ta den. I vinter får vi i Sverige äran att välkomna systrar från flera länder när Mid-Term-Meeting, MTM Nordic anordnas i Göteborg den 18-22 januari. http://ladiescircle.se/mtm-nordic-2017-i-goteborg-light-up-the-dark/

Sammanfattningsvis kan jag bara säga att jag den senaste månaden lärt mig att swish heter vipps på norska och att larver smakar illa. Att det faktiskt går att paddla badkar i Borgholms hamninlopp utan att kapsejsa och att LC är ett fantastiskt nätverk om man bara vill, vågar och kan. Jag har också lärt mig att det går att samla in 50.000 kronor till Rosa Tjejerna på en kväll. Helt fantastiskt!

Soliga hälsningar

/Jenny Hultman
Stolt riksordförande Ladies Circle Sverige

PS. Vill du komma och gästa oss i Ladies Circle? Skicka ett mail till: info@ladiescircle.se