Skönhet och välgörenhet

Skönhet och välgörenhet

LC14 bjöd i början av november tillsammans med salong DIVA i Alingsås in ett 60-tal tjejer till en kväll i glamourens tecken.

Text: Johanna Brandin, LC14 Alingsås

Under kvällen visades det hur man kan göra olika håruppsättningar och hur man lägger en snygg makeup. Den som ville kunde få gör-om-mig-tips, och hur en fransförlängning går till kunde man också bevittna. Tänk vad man kan ändra ett utseende med lite smink eller en ny frisyr! Guldsmed Kristina Johansson fanns också på plats och visade sina fantastiska smycken, som verkligen var stylingens krona på verket.

I kaféet intill kunde man avnjuta mackor och kaffe. Vi hade själva bakat till kaffet och det bjöds på flera sorters bakverk.

Denna kväll kombinerades verkligen nytta med nöje, och kvällens insamling gick till flyktingungdomarna här i Alingsås. Marie Skarrie Elmquist, som arbetar med språkundervisning på vårt lokala gymnasium, berättade under kvällen om dessa ungdomar hon träffar dagligen. Marie beskrev hur det kan gå till när de flyr från sina hemländer och till slut hamnar i Alingsås. Naturligtvis kan de vara traumatiserade när de kommer hit och det kan vara svårt för dem att komma in i det svenska samhället.

Vi såg här en möjlighet att hjälpa till. För att försöka skapa en meningsfull fritid för dessa ungdomar ordnades det under kvällen ett lotteri. Pengarna därifrån går till en fond, som ska användas till en dag i vår, då ideella organisationer och idrottsföreningar i Alingsås ska bjudas in och få visa upp sina verksamheter. Om ungdomarna känner att de vill engagera sig i föreningslivet, kan LC14 bidraga till deras medlemsavgifter. Genom föreningslivet kan de få in en fot i samhället, samtidigt som kontaktnätet kring dessa ungdomar utökas. Hela 10 000 kronor samlades in denna kväll tack vare våra gäster och sponsorer. Nu ser vi fram emot en härlig vårdag i välgörenhetens tecken!