Stormöte i Alingsås

Stormöte i Alingsås

Torsdagen den 7 november samlades 100 uppklädda kvinnor för en helkväll på First Hotel Grand i Alingsås. Kvällen arrangerades av hotellet tillsammans med föreningen Ladies Circle. Ladies Circle är en ideell förening som finns över hela Sverige och stora delar av världen. I Alingsås har föreningen funnits i 56 år.

alingsås2Efter det inledande minglet fick alla gäster en rundvandring för att se ett urval av hotellets rum, konferens- och festlokaler. I Alströmersalen bjöds det på vinprovning och jultapas på temat ”Visst går det att dricka vin till julmat”.  Karin S visade upp härligt höstmode och Malin Helltén från Alingsås kommun berättade om strategin bakom de evenemang som arrangeras i vår stad.

Alingsås3Höjdpunkten på kvällen var förstås insamlingen som gjordes till förmån för ”Projekt Barrio Blanco”. Eldsjälarna bakom projektet berättade om det omfattande arbete som de gjort och fortfarande gör i stadsdelen Barrio Blanco i staden Cabarete i Dominikanska Republiken. De har bland annat hjälpt till att starta upp en klinik, bygga upp hus och rensa den omgärdande lagunen från sopor. Utöver detta har de försett invånarna med mat, kläder och annat som krävs för att skapa en human tillvaro. Totalt samlades 13 000 kr in under kvällen och dessa pengar ska bland annat användas till inköp av septitankar för att förbättra de sanitära förhållandena i stadsdelen.

alingsås1Ladies Circle tackar alla generösa gäster och sponsorer, som gjorde denna insamling möjlig