Stormöte på Nolhaga Slott i Alingsås

Det var ett hårt tryck på platserna till höstens stormöte, redan två veckor innan var de 80 platserna bokade. Vi lyckades dock få tillåtelse att komma 20 till och den 23/10 samlades 99 kvinnor och 1 man på Nolhaga Slott i Alingsås. Då hade vi ytterligare några på kö.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Att få tyst på så många glada gäster var inte lätt med till slut kunde ordföranden Åsa Tellström hälsa alla välkomna och efter att ha kort berättat vad Ladies Circle är och vad vi står för så lämnades ordet över till kvällen värd: kocken Ulrik Lindelöv. Vi fick därefter höra Ulriks historia från kockskola, lärling i England, stjärnkrogen 28+ i Göteborg och sedan etableringen av hans företag i Alingsås. Han är en man med många strängar på sin lyra, allt från lunchrestauranger till matlagningsstudios och nu då även Nolhaga Slott. Han är också den som håller i grillandslaget och har varit med och representerat Sverige ett flertal gånger. Ulrik har en stor kärlek till mat och det fick vi ta del av när det blev dags för kvällens buffé. Snart spred sig ett härligt sorl i alla rum.

När så maten låtit oss väl smaka var det dags för kvällens charity-gäster. Vi hade representanter från Gatans Lag i Göteborg, Elisabeth som är verksamhetsansvaring och två spelare, en tjej och en kille.  Gatans Lag är en förening som hjälper missbrukare och hemlösa att komma tillbaka in i samhället genom fotboll. Att finna gemenskap och att känna att man duger plus att få ansvar och få rutiner har räddat många. Varje år spelas en cup där lag för hemlösa från hela världen möts, spelarna får chans att åka på denna cup en gång. Vid den första kontakten med Elisabeth berättade hon att de visste inte om det svenska laget skulle kunna åka då det saknades pengar. Då beslutade vår klubb att snabbt sätta över 7 000kr för att hjälpa dem med detta. Det var rörande både att höra deras historier men också hur glada de var att vi ville vara med och stötta deras förening.  Vi hade redan påbörjat lottförsäljningen men tog nu ett varv till.

Så blev det dags för kaffe och kaka. Och 3-minuter! Maria Eidem berättade om en ”vardagshjälte” som gått emellan när en flicka med Downs syndrom blev mobbad på spårvagnen. En oerhört bra insats men Maria ifrågasatte också vart vi är på väg om man är en hjälte för att man står upp mot att någon är elak mot någon annan, tänkvärt…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dags för dragning i lotteriet! Men innan detta presenterades summan för Gatans Lag: vi hade sålt lotter för 12 560kr och rundade upp detta till 13 000kr!! (Utöver de 7 000kr vi redan skänkt förstås.) Sedan var rusningen till prisbordet i full gång, och många priser hade vi så det tog sin lilla tid. Många glada vinnare gav sig sedan av hemåt.

LC14 Alingsås