Strängnäs Rosa kväll

Då Ladies Circle är en kvinnoförening så har nog nästan alla någon anknytning till bröstcancer och brinner särskilt mycket för just detta. Vi i Strängnäsklubben ville göra något för att samla in pengar till forskningen så att fler kan få så bra vård som möjligt och bli friska från denna fruktansvärda sjukdom. Vi valde därför att anordna en välgörenhetskväll för att samla in pengar men samtidigt ha trevligt i sann frienship & service- anda som LC står för!

LCdukning Onsdagen den 9 oktober färgades därför Faciendas festlokal rosa och fylldes av ca 60 glada och förväntansfulla tjejer!

Vid ankomst bjöds det på en fördrink av Ylva Binder som var på plats med sin lokalproducerade rosa rabarberlikör som hon blandade ut med specialbeställd tonic från England. Väldigt god och lyxig inledning på kvällen!

Under hela kvällen fanns det en loppis där man kunde fynda smått och gott men det som orsakade den största kön var vår tysta auktion. Tack vare så många generösa företag, butiker och personer i Strängnäs svämmade auktionsbordet över och man fick buda högt och lågt på sakerna som fanns. Det vara allt från rosa bensindunkar, rosa rattmuff, hudprodukter, skor, presentkort och mycket mer!

Det fanns även specialgjorda rosa bandet-armband man kunde köpa med orden Fight, Love och Hope. För den som har bröstcancer i sin närhet är just detta väldigt viktigt, att kämpa, älska och att alltid ha hoppet kvar!

Före maten hälsade vår ordförande Tina Klang alla välkomna och överlämnade sedan ordet till Ylva som berättade om sin fantastiska historia med Rhuby liquer och hennes arbete för rosa bandet. Ylva är otroligt inspirerande och jag tror att alla blev peppade av att lyssna på henne.

Sedan var det dags för middag och även där var temat rosa med lax och ”rosa” sallad och till efterrätt lingoncheesecake. Väldigt gott och maten gav energi till att fortsätta shoppingen och budgivningen!

Under middagen höll vår medlem Susanne Byström i 3 minuter där hon pratade om de hemlösas situation. Under kvällen samlade vi även in ytterkläder till St Claras församling i Stockholm för att ge till de hemlösa nu när vintern närmar sig. Totalt fick vi ihop 12 stora kassar med vinterkläder, tack!

Lcdukning1Kl 21 var det stopp för auktionen och dom lyckliga budgivningsvinnarna fick hämta ut sina produkter, det tåls att nämnas att minuterna före auktionens slut var det fullt med tjejer vid borden som kämpade för att vinna!

Hela kvällen var otroligt trevlig och inspirerande och efter alla bud, gåvor och köp under kvällen kan vi glatt meddela att vi fick ihop 10160 kr som kommer gå direkt till Cancerfonden!

Stort tack till alla som var med och förhoppningsvis kör vi en favorit i repris nästa år.

Tillsammans gör vi skillnad!