Tre minuter

Tre minuter

Idag vill jag tala om ett ämen som nu, mer än någonsin, ligger mig nära hjärtat, nämligen frihet och mer bestämt Valfrihet!

Vi är de friaste människor som någonsin levt. På en dag fattar jag fler beslut än vad min mormor fattade under ett halvår, ingenting är längre givet, ingenting är självklart. Som morderna kvinnor av idag kan vi välja massor gällande vårt utseende, vår identitet, mängder av utbildningar och tusentals karriärsmöjligheter. Hälften av alla äktenskap slutar i skiljsmässa, därför att vi kan välja och välja bort. Vi är alla projektledare i vårt egna projekt, LIVET.

Om tidigare generationer identifierade sig utifrån kollektivet så är vi istället centrum i våra egna solsystem på ett helt annat vis än vad som någonsin varit möjligt tidigare. Framåt ligger vägen öppen med tusen stigar som ingen har gått. Det finns ingen att fråga om “hur brukar vi göra” för det finns ingen som vet.

Jag är helt ansvarig för hur mitt eget liv blir. Det är svindlande underbart, och samtidigt kan det vara närmast ångestskapande.

Världen, så som vi kan närma oss den idag har blivit stor och ibland därför lite skrämmande. Därför söker vi oss mot värmen och tryggheten.

Ett av de fria och aktiva val som vi alla här runt detta bord har gemensamt är att vi har valt att gå med i Ladies circle. Vi har alla haft olika anledningar till att välja just denna intresseorganisation över alla andra organisationer där ute. Min primära anledning till att gå med i LC är just värme, vänskap och systraskap.

Ett av mina viktigaste och finaste verktyg för att navigera i denna djungel av beslut och liv av möjligheter är mina LC-systrar, mina vänner. Denna glädje men även den sorg vi delar med varandra ger mig en fast punkt i livet och en fantastisk trygghet och värme. Jag ler dagligen åt den glädje jag känner att ni finns där ute.

Världen är stor och full av möjligheter och med varma LC-hem att besöka över hela världen är den primärt en varm och glädjefull plats. Det är denna anledning och detta val som fört oss hit, till detta bord idag. Och väljer man LC, sett utifrån de erfarenheter som jag har plockat på mig under mitt ett och ett halva år inom organisationen så har man nog tagit ett av sina absolut bästa val som kvinna idag.

Frihet är att vara där man vill vara och för min del vill jag inget hellre än att vara just precis här med er idag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASkrivit av Dominique Witterlund samt Petter Jacobsson