Umeåklubbarna festar tillsammans för ett gott ändamål!

logotypEva, sjuksköterska och syskonstödjare för Hjältarnas Hus, berättar om en liten kille. Föräldrarna har vabbat av och an hela hösten, men hans feber ger sig inte. På vårdcentralen ser de chockade sköterskor och läkare efter provtagningen och hela familjen återvänder inte hem igen under en lång tid. Han får åka helikopter till lasarettet i Umeå, familjen åker efter i bil. Han har fått cancer. Ett besked man som förälder aldrig nånsin vill uppleva!

Under tiden Eva berättar denna historia, fiktiv, men ändå som tagen direkt ur verkligheten står ett 50-tal kvinnor i blandad ålder, de flesta med tårar i ögonen och väntar på att kvällen skall starta.

Det är mitten av november och vi i Umeåklubbarna LC 46 och LC 157 har samlat 50 av våra vänner och vänners vänner för att samla in pengar för att stödja byggandet av Hjältarnas Hus. Ett hus där familjer till cancersjuka barn i Norrland kan få en trygg tillvaro under sjukdomstiden. En plats där de kan hålla ihop familjen och i möjligaste mån försöka leva som vanligt i en annars kaotisk tillvaro.

Kvällen är mycket lyckad. Vi äter gott, ett liveband spelar, drar vinsterna, i det under kvällen pågående lotteriet och dansar intill småtimmarna, för att när festen är avslutad, summera kvällen. Vi har haft en fantastisk kväll och fått många nya vänner, men framförallt har vi samlat in 12700 kronor till Hjältarnas Hus.

Detta hade inte varit möjligt utan våra gäster, men ej heller utan fantastiska sponsorer som skänkt priser, hjälpt till med lokal, ljud och mat, spelat och underhållit. Ett stort tack till alla som medverkat!

Vi har haft ett roligt och givande samarbete umeåklubbarna emellan, och vi festar gärna vidare under 2014 för ett lika gott ändamål!

Text: Sara H och Sussi M LC 46, Sara G och Ida N LC 157