Våga kandidera!

150907_LC_0101

Jag satt ganska trött ska jag erkänna på förhandlingarna på mitt första riksmöte.

Trots tröttheten & träsmaken som sakta spred sig i baken tyckte jag det var så givande. Den som ledde allt detta, som var riksordförande för denna organisation som jag var så nykär i var en kvinna från Hjo.

Under förhandlingarna delades ett hedersmedlemskap ut till en kvinna från Skövde,
tydligen hade hon både varit RO & LCI president.

Jag tyckte det var så himla häftigt. Tanken väcktes där & då hos mig att en dag vill jag vara med där
framme.

Kan dessa kvinnor leda denna organisation borde en liten bondtös från Fågelås klara av att leda distriktet.

Jag förstod ganska snart att tanken på att en dag bli DO finns hos många men som med mycket handlar det att få tummen ur (ursäkta språket). Så jag bestämde mig för att få tummen ur fort för att inte en dag se tillbaka & ångra att jag aldrig tog chansen. När jag
kandiderade hade jag inte en aning om hur mitt liv skulle se ut till hösten men jag har en tro på att allt går om man bara vill.

Det var en stor glädje att få förtroendet under DM2015 att få vara DO i bästa distrikt 10 kommande verksamhetsår. Med glädjen kom också nervositet, har jag erfarenheten &
kunskapen som behövs för att vara DO? Vi har ett internt skämt i klubben om att man ska kunna matrikeln utantill innan man blir invald, jag kunde den inte utantill & kan fortfarande inte hela utantill. Skulle jag klara av DO rollen?

Så kom KOM, denna efterlängtade kickoff & jag var så peppad & så nervös. Ganska snart insåg jag att alla andra DO bar på samma känslor som jag. Jag fick också lära mig att alla i denna fantastiska organisation gör saker efter sin egen förmåga, det finns ett jätte stort nätverk som finns där när man behöver hjälp. Ingen är perfekt. Men tillsammans är vi banne mig riktigt bra. På KOM fick vi DOsor den kunskap vi behövde för att bli redo för vårt DO år.

Känslan när jag gick från middagen med alla underbara eLCor på fredags kvällen där alla goa ordföranden i bästa tian varit mina eminenta bordsdamer kommer jag bära med mig länge. Jag kände mig som den lyckligaste kvinnan i hela världen som fått denna möjlighet.

Den känslan har förstärkts under alla härliga DO besök jag haft glädjen att få vara ute på. Att hela tiden mötas av så mycket värme det ger så oerhört mycket. Jag känner precis som vår rikssekreterare Linda, LC tar inte tid det ger tid.

Inte en sekund har jag ångrat att jag tog chansen. Många sena kvällar har jag kört hem med ett stort leende på läpparna. Det verkar som att en liten bondtös från Fågelås klarar av
att leda distriktet, inte perfekt men efter bästa förmåga.

Med detta vill jag uppmuntra alla er som någon gång funderat på att kandidera till DO eller någon annan post i LCs huvudstyrelse att ta chansen. Säkert har du en del frågor
& funderingar om vad de innebär & vi som sitter på den post du är intresserad av svarar mer än gärna på dessa.

De poster som söker kandidater till nästa år är;
DO i ditt distrikt
Vice riksordförande
Rikskassör
Marketing maneger
Shoppa
Revisor

Har du en klubbsyster som du vet har funderat på en post men inte riktigt tagit steget, tipsa din DO  så kan ni peppa henne tillsammans.

Kandidera till DO gör du genom att maila din nuvarande DO senast 2 månader innan ert DM. För övriga poster i HS maila valberedningen som utgörs av VRO Jenny Hultman, Anna Larsson LC159 Stockholm Globe & Milly Lundstedt LC30 Härnösand senast 31 december.

Mer information om detta finner du i matrikeln.
Kom ihåg att det man ångrar mest är sakerna man aldrig gjorde!

Kram
Sara Ekström
DO10 2015/2016

Friendship and service!!