Valberedningens arbete

Hej Cecilia Öhrn Bonard, LC86 Helsingborg! Hur länge har du varit med i LC?
Jag blev invald i Ladies Circle 2008 i Oslo. När jag flyttade hem till Sverige, transfererade jag till LC86 Helsingborg.

Vad har du för roll detta året?
Jag sitter i valberedningen tillsammans med Ewelina och Hille.

Varför tackade du ja att vara med i valberedningen?
Jenny Hultman frågade mig om jag ville vara med i valberedning och jag tänkte: Varför inte. Jag känner en del LC tjejer och kunde gärna tänka mig en roll där man är en länk mellan medlemmarna och huvudstyrelsen. Jag hjälper gärna till att peppa eLCor att ta steget och att tro på sig själv.

Vad innebär valberednings jobb?
Valberedningens jobb är att hitta tjejerna till de olika posterna i HS inför kommande år. Ett av syftena är att hitta tillräckligt med kandidater till alla poster.

Tycker du att man behöver några särskilda kunskaper eller egenskaper för att klara din roll?
Inga speciella kunskaper, men man behöver läsa på rollbeskrivningarna för de olika posterna så att man vet vad posterna innebär. Att vara positiv och öppen är bra egenskaper om man är nyfiken på att vara med i HS.

Den fina klänningen som Cecilia fick av en Indisk eLCa.

Den fina klänningen som Cecilia fick av en Indisk eLCa.

Vilka poster ser valberedningen efter till nästa år?
Det är fyra poster; Vice riksordförande, rikssekreterare, weblady och redaktör.

Hur gör man om man är nyfiken på att kandidera? Och när måste man senast ha lämnat in sin kadidatur?
Då kan man kontakta Ewelina Ogenblad, Helen Nybom eller mig. Det är fritt fram att kontakta oss och ställa frågor om man är nyfiken. Senast den 1 januari skickas ansökan skriftligt till valberedningens ordförande, vro@ladiescircle.se

Vad är det galnaste som hänt under din LC-tid?
Det var nu när jag på LCI i Sydafrika. På galamiddagen var där en Indisk tjej som hade en jättesnygg klänning. Jag sa det till henne och genast frågade hon –Vill du ha den? Det var inte riktigt det jag tänkte när jag berömde den, men hon ville så gärna ge den till mig. Nästa morgon hade hon lämnat den i receptionen till mig. Detta symboliserar LC till stor del för mig. Kärleken, glädjen och vilken givmildhet!  Vilka tjejer det finns i vår organisation 🙂

Till sist, varför tycker du man ska kandidera till HS?
Att få vara med i HS verkar superspännande och utvecklande och garanterat en upplevelse för livet. Det krävs engagemang och tid, men jag tror att man får det verkligt kul!