Välgörande vinterkonsert i Mjölby!

Välgörande vinterkonsert i Mjölby!

För femte året i rad arrangerade LC99 två fantastiska Vinterkonserter i Mjölby kyrka, temat var som tidigare år kärlek. Vår egen eLCa, sångfågeln Jessica Bergstrand, framför välkända kärlekssånger tillsammans med duktiga musiker och sångare som alla medverkar ideellt. Kyrkan är smyckad med granar och stämningsfull ljussättning. Helheten blev, återigen, en konsert som inte lämnar någon besökare oberörd.

Text: Eva Eke-Göransson, LC99 Mjölby

Det är otroligt givande att driva ett stort projekt som detta i klubben. Då vi är många som delar på ansvaret blir det enkelt och vi kompletterar varandra med olika infallsvinklar. Arbetet stärker vår gemenskap samtidigt som vi hjälper andra. Vi är givetvis mycket stolta över det bidrag vi kan ge till välgörenhetsorganisationerna SKR och RIA, i år fick vi in ett överskott på 45 000 kronor som de båda delar på.

Konserten inleds med att representanter från RIA framför sin tacksamhet över stödet och berättar hur bidraget de erhåller kommer till nytta för de behövande, vilket ger ett mervärde till alla som köpt biljetter. Biljettförsäljningen sker dels genom LC:s medlemmar men även på offentliga platser såsom Hemköp, ICA, Shell och Blomstertid. Sammanlagt sålde vi 500 biljetter. Efterfrågan är stor och konserterna fullsatta. Då arrangemanget är väldigt uppskattat kommer det förmodligen att bli tre konserter nästa år! Förutom intäkter för biljetter får vi in en generös kollekt.

Vi vill framföra ett stort tack till våra sponsorer,
Fegge & Mattes Discoservice, Östgötatidningen och Svenska kyrkan.

RIA – Hela människan – kyrkornas gemensamma sociala arbete. Hela Människan är en del av svenska kyrkans och de traditionella frikyrkornas sociala arbete. RIA ger stöd till människor som befinner sig i en utsatt livssituation och vill vara en resurs både operativt och förebyggande.