Vår grundare och hedersmedlem, Hanne Bögh Andersen, har avlidit.

Hanne B AndersenHanne Bögh Andersen föddes den 6 augusti 1920 utanför Aalborg på Jylland och utbildade sig till inredning- och färgkonsulent vid Kunstakademien i Köpenhamn.

Under kriget flyttade Hanne med sin man, till Kristianstad och sedan vidare till Laholm där de tillsammans skapade hus och interiörer inom svensk 50- och 60-tals arkitektur. Deras eget hus stod klart 1956 och är nu statligt byggnadsminne. De hade även ett, konstgalleri Arkitektgården, som lockade många konstintresserade. Både amatörer och konstnärer i världsklass.

Förutom hennes intresse för konst var även Hanne en kvinna med sinne för kläder och mode. Samtidigt brann hon för välgörenhet och var engagerad i såväl Rädda Barnen som bilkåristerna i Laholm.

1947 grundade Hanne Ladies Circle Sverige, där ledorden “In Friendship and Service” fortfarande lever med oss. Som en del av vår organisation i närmare 70 år har hon satt fantastiska spår och vi har ett ärofullt arv att föra vidare.

Hanne har nu avlidit i en ålder av 95 år och kommer självklart saknas av vår organisation. Vi minns henne med värme och tacksamhet att hon fört oss samman som systrar i Ladies Circle och som vänner.

Tänd gärna ett ljus på nästa möte och sänd en extra tanke till Hanne och hennes nära.

LCS har valt att sätta in en summa pengar till vårt nationella charityprojekt, Barndiabetesfonden, till Hannes minne och likaså skickat en hälsning från organisationen till hennes anhöriga.

Vill du få läsa mer om Hanne finns boken “Tidlös Elegans – Hannes Garderob”.

Annika Stagård
Redaktör – Ladies Circle Sverige 2015-2017

Hanne