Vårt första LCI

Sydafrika var ett resmål som stod med på allas våra bucketlistor. När möjligheten kom om att få åka dit på ett LCI möte så var det därför inte mycket att fundera över.

Tankarna och förväntningarna inför resan var många; skulle människorna vara lika härliga som de eLCor vi träffat på hemma i Sverige? Kommer hotellet vara lika fint som på bilderna? Blir de guidade turerna så innehållsrika och fantastiska som utlovat? Är maten och vinet lika gott och prisvärt som alla säger? Svaret blev JA, JAA och JAAA!

Vi flög till Dubai på lördagen. Redan på Arlanda träffade vi på andra eLCor, som var på väg till LCI, och fick känna på en försmak av den härliga samhörigheten som finns inom organisationen. När vi kom fram till Dubai samlades vi upp för att äta middag tillsammans. Väntetiden var fyra timmar sedan var det dags att flyga vidare mot Kapstaden. Den totala flygtiden blev ungefär 16 timmar, men det gick relativt smärtfritt då vi åkte med Emirates som har en utomstående standard på sina tjänster. Sov vi inte så tittade vi på film eller serier.

Väl framme i Kapstaden flöt allt på smidigt med transfern och incheckningen till hotellet.

Under veckan hade vi ett fullspäckat schema: Vi var iväg på shopping, åkte på guidade turer tillsammans med eLCor från Zimbabwe, Finland, Sverige och Holland. Vi var vid Hermanus och spanade efter valar, tyvärr var inte vädret på vår sida så vi såg inga. Men vi fick se real life monkey style istället och så gick vi på vinprovning. Dagen efter åkte vi till Boulders beach, där vi såg pingviner, och till Godahoppsudden. Därefter tog vi en tur till Stellenbosch på vin-, nougat- och chokladprovning. På onsdagen åkte vi tillbaka till Stellenbosch för en bubbelprovning samt en tur i staden. Under torsdag förmiddag hade vi lite fritid sedan möttes alla eLCor upp och gick karneval genom Kapstadens gator, bytte pins och dansade Macarena med systrar från hela världen. På årsmötet blev vi svenskor uppmärksammade då vi var flest representerade från samma land. Man blev inte lite stolt då… Kvällen spenderade vi på restaurang Moyo. Där var det bordsplacering vilket vi uppskattade då det gav oss möjlighet att skapa nya bekantskaper i andra länder och inom Sverige. Vi hann även med att se Robben Island och Taffelberget innan tiden tog slut och det var dags att åka hemåt.

Det har varit otroligt intressant att få insyn i hur LC fungerar i andra länder och få ta del av olika kulturer, samt att få höra mer om Sydafrikas historia och de utmaningar de står inför från olika perspektiv.

Kort sammanfattat är LCI ett fantastiskt event som vi tre fått blodad tand för. Vi ses i Danmark nästa år!

Vid tangenterna, Maria Blasczyk, Helena Arvidsson och Chris Nordin
LC50 Stockholm Klara