Vi åkte till Danmark och mötte hela världen

Vi satte oss i bilen från Varberg på vår färd till Sönderborg i Danmark för att vara med och uppleva vår första LCI. Redan när vi körde in i Sönderborg kändes det som att alla vi möte längs vägen hade ett stort leende på läpparna, alla hälsade på främlingar som man såg som vänner man ännu inte känner. Det var med nyfikna och blågula fjärilar i våra magar vi tågade in i den stora konferenssalen som var helt fylld med färgsprakande kvinnor klädda i alla regnbågens färger. Närmare 875 kvinnor från hela världen. Tänk att vi bara hade åkte till Danmark men helt plötsligt möttes vi av hela världen, en värld full av vänskap, ärlighet, kärlek till nästan, tolerans, positivitet och tillit.

Med ledorden We empower och Friendship and service fyllde vi gatorna för en glädjeparad med alla länder från A till Z, med olikheter lika många som individer, med olika sånger, danser och musik och alla bar med stolthet sitt lands flagga och nationalkläder. Det var en obeskrivligt härlig känsla med allas olikheter samtidigt som vi alla hörde ihop och var systrar där inga gränser finns.

Dagarna fylldes av härliga skratt, intressanta diskussioner, utbyte och inspiration till nya projekt. Det blev spontan dansskola hur Zambia-tjejerna gör för att dansa så vackert. Vid vårt homeparty lärde vi varandra snapsvisor och visor vi sjunger till maten, så väldigt olika men ändå något som förde oss alla tillsammans. Vi delade våra olika och lika drömmar och tankar med nya bekantskaper. I vår värld med olika nationaliteter, olika språk, olika kulturer, olika religioner, olika färger blev nästan alltid slutsatsen att trots våra olikheter som gör dess möten så berikande och intressanta så har vi mest likheter oavsett varifrån vi kommer.

Ladies Circle International har till ändamål att vidga medlemmarnas intressesfär, öka förståelsen för andra människors åsikter och levnadsvillkor samt medverka till främjande av internationell förståelse. För oss uppfylldes alla dessa ändamål med råge under våra dagar tillsammans med våra systrar inom LC. Med oss hem fick vi med en ny värld full av eLCor och vänner för livet!

 

Frida Niméus och Maria Norberg
LC132 Varberg